Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete
Technologie Článek Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete

Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 11. 2018 14:25

Tentokrát se podíváme na jeden z vyšších modelů této značky - Genesis Krypton 770.

Reklama

V širokém portfoliu periferií výrobce Genesis se najdou myši s lecjakými tvary, konfiguracemi a také cenovkami. Tentokrát se podíváme na jeden z vyšších modelů této značky - Genesis Krypton 770. Jde o myš, která míří primárně do sféry herního průmyslu a nabídne zajímavý poměr ceny, výbavy a komfortu.

Rozměry, tvar a hmotnost

Tělo myši není zcela symetrické, nicméně jeho tvar je pouze mírně ergonomicky přizpůsoben pro praváky drobným vypoulením pravé strany. Rozměry 13 x 6,9 x 4,3 cm patří přibližně do průměrné kategorie, nicméně myš je tedy malinko vyšší (Genesis má obecně u svých vyšších řad vyšší profil velmi rád) a v kontextu celkové konstrukce se tak dobře hodí pro uchycení tzv. palm-gripem (manipulování pomocí celé dlaně).

Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete

Díky tomu, že je ale ergonomické tvarování velmi střídmé, myš ale můžete používat velmi univerzálně všemi možnými úchopy bez většího omezení. Váha činí 95 gramů - nejde tak o úplného drobečka a oproti modelu Xenon 750 stejného výrobce tak vůbec nepůsobí levným dojmem. Kabel je opletený, dlouhý 180 cm a zakončený pozlaceným USB konektorem.

Použité matné plasty jsou příjemné na dotek, nicméně zpočátku mi přišli trochu klouzavé. Zvyknout se ale dá rychle. Po stranách navíc najdete pogumované bočnice pro lepší úchop, které lemují na pravé straně dvě konfigurovatelná tlačítka a podsvícený proužek, který pokračuje přes spodní hranu i doprava. Doplňuje jej ještě svítící logo Genesis v dolní části a samostatně podsvícené kolečko.

Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete

Výbava a software

Celkově myš nabídne sedm tlačítek. Kromě zmíněných dvou bočních a klasické trojice (levé, pravé a kolečko) jsou zde ještě dvě tlačítka uprostřed, která slouží v základu k přepínání DPI. Nastavit jim ovšem taktéž můžete libovolné funkce. Myš můžete nastavit s přesností na stovky na škále 100 - 12 000 DPI. Krypton je osazen velmi slušným senzorem PMW3360 od výrobce Pixart, který nabídne maximální akceleraci 50 G a rychlost kurzoru 250 ips. Vše je ovládáno pomocí jednoduchého a přehledného softwaru, který můžete stáhnout na stránkách výrobce.

Nechybí zde možnost nastavení všemožných světelných efektů RGB podsvícení Prismo effect, které je sice v některých případech možná až přehnaně extravagantní, ale určitě se vám podaří vybrat i méně rušivé animace (například střídání neonové barevné škály) nebo zkrátka zvolit třeba jednoduchý jednobarevný efekt. Fantazii se, jako obvykle, meze nekladou.

Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete

Především je tady ale také editor maker a jednoduché nastavení všech tlačítek včetně funkcí jako např. trojklik, ovládání multimédií nebo přesnější ovládání citlivosti díky změnám DPI. Žádné zbytečnosti navíc - vše potřebné tady ale je. I na poli softwaru zůstává Genesis konzistentní a např. při porovnání s aplikací dodávané k již zmiňované myši Xenon 750 nenarazíte téměř na žádné rozdíly. Nastavený profil si myš ukládá do vnitřní paměti.

Shrnutí

Genesis Krypton 770 příjemně překvapil nejen osazenou vyšší řadou senzoru Pixart, ale také především svou robustnější konstrukcí a příjemným univerzálním tvarem pro různé úchopy. K dokonalosti chybí už jen možná vícero tlačítek - konkrétně tedy na pravé boční straně a znovu také připomínám, že oproti jiným modelům tohoto výrobce je myš spíše těžší. Záleží tedy hlavně na vašich preferencích.

Recenze: Genesis Krypton 770 - neonová myš se vším, co potřebujete

Obecně je ale Krypton skvělou vstupenkou do světa herních periferií, se kterou získáte solidní přesnou myš s dobrým vybavením za rozumnou cenu. A ještě jedna bonusová věc, kterou nesmím zapomenout zmínit. V balení myši najdete také speciální multi-nástroj Ninja Card ve tvaru kreditní karty, který můžete využít jako šroubovák, otvírák láhví či na x dalších užitečných způsobů. V době psaní recenze začíná v obchodech na ceně kolem 900 Kč. Pokud se rozhodnete dát šanci NEmainstreamovému výrobci, Genesis v tomto případě může být skvělou volbou.

  • Solidní osazený senzor Pixart PMW3360
  • Příjemný tvar bez extrémního ergonomického tvarování
  • Jednoduchý, ale funkční software
  • Dobrý poměr ceny a výbavy
  • Mohla by být boční tlačítka i na pravé straně
  • Pozor na mírně vyšší hmotnost (otázka preferencí)

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama