Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1
Technologie Článek Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1

Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1

Filip Němeček

Filip Němeček

16. 8. 2017 20:05

Vyzkoušeli jsme high-endový Cloud od HyperX a výsledek nepřekvapil.

Reklama

Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1

Na tento headset jsem byl při rozbalování zvlášť zvědavý. Prodává se v době psaní recenze za 4500 Kč, což je zhruba 2x tolik, než kolik stál headset, který normálně používám. Hlavní otázka tak byla prostá, je Cloud Revolver S také 2x lepší?

Než se dostaneme k samotnému zvukovému podání, mrkneme na zpracování a design headsetu. Headset je vyveden v černé barvě a naprostá většina povrchu je matná, takže se nic neleskne a nevidíte otisky prstů na první pohled. Headset vám na hlavně drží pomocí kombinace kovového mostu a samostatné vystlané čelenky. Díky tomuto řešení nemusíte na headsetu nic nastavovat, stačí ho položit na hlavu a sedne vám.

Headset je pohodlný a skoro ho na hlavě necítíte

Řešení je to pohodlné, místy jsem měl ale pocit, že mi na hlavě nedrží tak dobře jako headsety, které si musíte výškově nastavit. Každopádně jsem nikdy s používáním neměl problém a nemusel třeba uprostřed hraní headset upravovat, aby mi lépe seděl na hlavě. Obě mušle se mohou lehce pohybovat do všech stran, takže vám skvěle padnou okolo uší. Headsety mají často pouze lehké naklápění po horizontální ose.

Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1

Celkově mi Cloud Revolver S skutečně sedl, byť pro někoho mohou být problémem lehce menší náušníky. Pokud tak máte větší uši, může se vám stát, že se do náušníků nevejdou. Zpracování headsetu toho dále moc vytknout nejde. Zamrzí, že kabel není odpojitelný, abyste ho mohli v případě poruchy časem vyměnit. Přece jen headset s takovou cenou vám asi nějaký ten rok vydrží. Kabel je krátký a zapojuje se ještě do USB karty (která se stará o prostorový zvuk), případně druhého kabelu zakončeného jack konektory.

Dokázal jsem poznat zlepšení v kvalitě oproti headsetu s poloviční cenou

A dostáváme se k samotnému zvukovému podání, což je asi nejdůležitější vlastnost headsetu. Jsem rád, že jsem dokázal poznat zlepšení v kvalitě oproti headsetu s poloviční cenou (Logitech G233, který sám o sobě hraje skvěle). Zlepšení se špatně kvantifikuje, ale určitě není kvalita 2x lepší, což pravděpodobně ani nejde. Minimálně si nedovedu představit, jak by taková kvalita zněla. Jakmile se už dostanete k ceně několik tisíc za headset, tak příplatek zkrátka nemá takový vliv na kvalitu, jako když si koupíte headset za 1000 Kč místo modelu za 500 Kč.

Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1

Důležitou částí Cloud Revolver S je samozřejmě zvuková USB karta (funguje hned po zapojení, není třeba instalace), která se stará o virtuální prostorový zvuk. To zkrátka znamená, že upravuje stereo signál tak, aby navodil dojem prostoru (v každém náušníku je jeden měnič). Tato zvukovka každopádně zprostředkuje také lepší podání hudby, než když použijete nějakou obyčejnou na základní desce či třeba mobilní telefon. Velké plus je podpora PlayStation 4, takže se nemusíte spoléhat na jack v ovladači.

7.1 mění zážitek z Battlefield 1

Prostorový zvuk není špatný, bohužel jsem nemohl porovnat se skutečným 7.1 headsetem. Testoval jsem hlavně s Battlefield 1 – DICE zvukové efekty zkrátka umí. Opravdu je bitva najednou živější a můžete také odhadnout, z jakého směru se blíží nepřítel. V tomto směru samozřejmě headset nehraje moc roli, když jsem do zvukové karty připojil Logitech, tak prostorový zvuk fungoval stejně.

Recenze: Headset HyperX Cloud Revolver S 7.1

Co se týče mikrofonu, tak je na tom kvalitou dost podobně jako zmiňovaný Logitech G233. S tímto headsetem zatím nahrávám GrunexCast, takže můžete kvalitu zkusit takto. Potěší ovládání hlasitosti mikrofonu přímo na USB zvukové kartě a jeho snadná deaktivace. Tlačítko při vypnutí mikrofonu svítí, takže vždy víte, jestli je vypnutý.

Zbývá se podrobněji podívat na cenu v kontextu toho, co za 4500 Kč od HyperX Cloud Revolver S dostanete. Když jsem začínal testovat, tak jsem byl přesvědčený, že je cena dost nadsazená. Po testování jsem ale změnil názor. Samozřejmě přes 4 tisíce za headset je pořád spousta peněž, zde ale celkem odpovídají. Externí a kvalitní zvukovka stojí v rozmezí 1500 až 2000 Kč (třeba Creative Sound Blaster Omni Surround, kterou mám doma). Lepší herní headsety se běžně za dva tisíce prodávají. Cloud Revolver S hraje opravdu pěkně a skvělé sedí na hlavně. Nejedná se o nejvýhodnější koupi na trhu, ale za tyto peníze vám nabídne odpovídající herní zážitek, což v konkrétním případě znamená, že dostanete skvěle padnoucí headset s parádním hudebním podáním. S cenovkou 4500 Kč nelze čekat méně. Jak jsem psal v úvodu, celkem mě mrzí nemožnost odpojit kabel či vyměnit náušníky.

HyperX Cloud Revolver S můžete koupit na CZC.cz.

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama