Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná
Recenze Hardware Recenze Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

Jakub Osička

Jakub Osička

6. 6. 2022 15:12

Recenzujeme levnou univerzální myš Dell Alienware AW320M.

Reklama

Pokud se právě sháníte po univerzální herní myši, kterou byste při gamingu mohli třímat v ruce, jste na správné adrese. Dnes si totiž představíme herního hlodavce z mimozemské odnože značky Dell Alienware AW320M. Z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že Dell pod tímto herním brandem vydává často velmi podařené kousky periferií a sám jsem byl na myšku hodně zvědavý.

 

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

 

Symetrická univerzální herní myš

Na první pohled je Alienware AW320M opravdu docela jednoduchá symetrická myš v plastovém provedení bez výraznějších designových prvků kromě podsvíceného mimozemského loga výrobce (samozřejmě s RGB spektrem všemožných barev). Nijak zásadně nevyčnívá ani svými rozměry 6,24 x 3,8 x 12,5 cm. Prostě je to taková standardní středně velká myš, která docela dobře padne do ruky díky lehkému výkroji tlačítek. Používat by ji asi mohli i leváci, ale boční tlačítka najdete pouze pod palcem praváků, takže její primární určení směřuje právě k nim.

 

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

 

Se svou váhou přibližně 74 gramů je i tak nějak průměrně těžká – zkrátka ji v ruce ucítíte, ale o svižnost pohybu strach mít nemusíte. A abych nezapomněl, je nabízena pouze v klasickém kabelovém provedení.

 

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

 

Vysoké DPI a spolehlivý tracking

Čím tedy tato na první pohled průměrná myš vynikne? Především je to solidní optický senzor s přesností trackingu 400 IPS a rozlišením až 19.000 DPI. Spínače hlavních tlačítek jsou designovány na výdrž až 60 milionů kliknutí. Celkově myš disponuje šesti plně programovatelnými tlačítky, nicméně nutno podotknout, že tlačítko na změnu aktuálně používaného profilu DPI se nachází trochu netradičně na spodní straně myši. Jistě - nebudete jej zřejmě používat často, ale je to svým způsobem malinko omezující.

 

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

 

Používání myši v praxi je opravdu komfortní. Dobře sedí do palm-gripu, ale i pokud jste zvyklí na úchop jen konečky prstů. Tvarování vyhovuje obojímu. Ve spodní části po stranách je konstrukce mírně zdrsněná pro jistější úchop. Spodní skate sada je docela standardní, s myší se dobře pracuje i na hrubší podložce. Nad senzorem najdete i diodu, která vám indikuje právě používaný DPI profil. Kolečko myši má dobrou citlivost, jeho povrch tvoří gumový reliéf a zajímavostí zůstává, že je uvnitř duté. Opticky mi přijde trochu zvláštní rozdělení plastové části pod dlaní ruky, kde plát s podsvíceným logem je výrazně hladší. To sice při používání nijak zásadně nepocítíte, ale opticky je předěl mezi dvěma typy plastu na první pohled trochu rušivý. Celkově ale jinak nemám výhrad. Lícování dílů je v pořádku, myš nemá sice žádný extravagantní design, ale to vnímám jako její další plus.

 

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

 

Software

Softwarové nastavení zajišťuje aplikace Alienware Command Centre, která je designově docela povedená a najdete v ní komplexní nastavení podsvícení i funkcí tlačítek nebo třeba lift-off vzdálenosti senzoru. K softwaru v podstatě taktéž nemám žádné zásadní výhrady – určitě nejde o přelomovou aplikaci, občas je trochu neintuitivní například funkce přeprogramování tlačítek (resp. jejich výběr), ale to je samozřejmě jen otázka zvyku během minuty.

 

Recenze: Herní myš Alienware AW320M - povedená a levná

 

Alienware AW320M

Verdikt

Alienware AW320M je povedeným jednoduchým kouskem, který obohatí leckterou sbírku herních periferií. Myš nabídne dobré provozní vlastnosti, vysoké rozlišení i snímač s vysokou přesností a přitom má velmi konkurenceschopně stanovenou i cenovku. Těžko jí pak vyčítat některé designové prvky nebo třeba zvláštní umístění tlačítka přepínání DPI na spodní straně. Prostě jde o povedenou levnou herní myš, která s přehledem splní požadavky většiny (nejen) příležitostných hráčů.

Co se nám líbí a nelíbí?

Vysoké rozlišení
Přesný senzor
Univerzální tvar
Velmi dobrý poměr ceny a vybavení
Umístění DPI tlačítka na spodní straně
Kombinace plastových materiálů na těle myši můžou být trochu rušivé
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama