Recenze: Logitech G233 - základ pro hráče s nižší cenou
Technologie Článek Recenze: Logitech G233 - základ pro hráče s nižší cenou

Recenze: Logitech G233 - základ pro hráče s nižší cenou

Jakub Osička

Jakub Osička

23. 3. 2018 14:49

Tentokrát zůstaneme u Logitechu, ale podíváme se o třídu níž. Představuje se nám model G233.

Reklama

Další pokračování seriálu testů headsetů je tady. Tentokrát zůstáváme u výrobce Logitech - minule jsme vyzkoušeli model G433 a tentokrát se podíváme na jeho menšího bratříčka G233. Ten je dostupný za poměrně příznivou cenu, nicméně někde se ušetřit muselo a v tomto případě hned na několika místech. To ale neznamená, že by dvouset-tři-a-třicítka byla špatným produktem. No ale hezky popořadě.

Jako kdyby staršímu bratrovi z měniče vypadl

Tělo Logitechu G233 je stejně jako v případě zmiňovaného vyššího modelu vyrobené primárně z plastu. Musím ale říct, že například matné a hladké provedení vnější strany náušníků v černé barvě mi připadá mnohem atraktivnější, než textilní potažení, které je přítomné u vyššího modelu. Nicméně ani tady nečekejte zázraky. Dopředu avizuji, že se jedná o headset, který stojí +/- o tisíc korun míň, takže tomu musí odpovídat i naše požadavky. Jinak je ale konstrukce celkově velmi podobná - textilní potažení náušníků, výstélka hlavového mostu z totožného materiálu, odpojitelný mikrofon, který se zasouvá do 3,5" jacku a náušníky s možností natáčení o 90 stupňů.

Recenze: Logitech G233 - základ pro hráče s nižší cenou

Hlavový most by opět možná zasloužil maličko měkčí výstélku, tlak na hlavu je průměrný a obtěžovat by vás při delším používání neměl. Kabel v tomto případě není opletený, ale pouze pogumovaný. A také k headsetu není dodávána redukce na USB připojení. Tím odpadá i možnost provázání se softwarovým doplňkem Logitech Gaming. Headset se tedy bude muset v reprodukci zvuku vytasit jen se svým čistým zvukovým podáním.

Hraje úměrně k ceně

Zvukově toho tedy defaultně moc nenastavíte, i když by možná ekvalizér nezaškodil. Středy se při poslechu hudby hodně utápějí v basových frekvencích a bohužel je znát, že oproti modelu G433 jsou sluchátka skutečně o level níž. Čemuž ovšem také odpovídá cena. Výšky jsou na tom mírné lépe, ale celkově se frekvence vykreslují všelijak přes sebe a úplně čistý poslech to opravdu není. Na druhou stranu nebuďme na G233 příliš tvrdí. Jedná se o headset z nižší řady a tady je zkrátka potřeba počítat s tím, že vyšší modely musejí nabídnout něco lepšího. Parametrově se od vyššího modelu příliš neliší - i tady je udávaný frekvenční rozsah 20 Hz – 20 kHz a citlivost 107 dB.

Recenze: Logitech G233 - základ pro hráče s nižší cenou

Prostorové vykreslení zvuku ve hrách opět funguje. Vlastně nevím, jestli bych byl v tomto ohledu G233 a G433 rozeznat za předpokladu, že u G433 by nebyl použitý sedmikanálový virtuální prostorový zvuk. Na hry vám zkrátka vystačí dobře i tento produkt z nižšího patra. To stejné opět platí i o mikrofonu. Rozdily jsem mezi těmito modely vnímal pouze minimální. Drobné doplnění - i tentokrát se jedná o ohebný gumový mikrofon, který si můžete přizpůsobit dle libosti.

Slušný produkt ve své kategorii

Jak jste už možná zaznamenali v průběhu nejen této, ale i předchozích recenzí, snažím se primárně zaměřit na celkový (a především) zvukový dojem ze všech testovaných sluchátek a až tolik váhy nepřikládám jednotlivým vypsaným parametrům. V případě Logitechu G233 je potřeba vnímat jeho vlastnosti v kontextu s kategorií, do které v rámci portfolia výrobce spadá a troufám si říct, že tam bude důstojným soupeřem mnoha modelů. Otázkou potom zůstává, zda se mezi konkurenty nenajdou i produkty, které nabídnou širší možnosti nastavení zvuku a možná i celkově kvalitnější podání. Z této úvahy mi vyplynuly např. SteelSeries Arctis 3, které sám používám dlouhodobě, a které nedávno spadly se svou cenou právě na úroveň tohoto Logitechu. Na druhou stranu je ale G233 univerzálním headsetem, který využijete s jakýmkoliv zařízením s jistotou relativně slušného podání vzhledem k dané cenové kategorii.

Recenze: Logitech G233 - základ pro hráče s nižší cenou

Shrnutí

Celkově tedy od G233 neočekávejte žádný úžasný hudební zážitek, nicméně jako základ pro obyčejné hráče poslouží tento headset velmi dobře, a to při relativně příznivé ceně, která se mimochodem v občasných akcích Logitechu dostává ještě na značně nižší úroveň. Aktuálně jej můžete zakoupit za cenu 1890 Kč (v době psaní recenze), nicméně zvažte i aktuální nabídku jiných výrobců. V této kategorii je konkurence poměrně značná a přestože si myslím, že je v ní možno natrefit i na povedenější produkty, Logitech G233 je důstojným soupeřem.

  • Na svou cenovou kategorii hezký design
  • Cena
  • Použitelné pro všechny typy "casual" hráčů
  • Prolínání basů a středů
  • Bez softwarového nastavení
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama