Recenze: MSI DS502 - vibrující základ
Technologie Článek Recenze: MSI DS502 - vibrující základ

Recenze: MSI DS502 - vibrující základ

Jakub Osička

Jakub Osička

31. 3. 2018 11:07

Tentokrát se v našem headsetovém speciálu podíváme na dalšího zástupce od MSI.

Reklama

Pokračujeme už pátou recenzí v rámci našeho speciálu věnovaného výběru headsetů a tentokrát opět zavítáme k výrobci MSI. Máme tady sluchátka MSI DS502, která cenově spadají do mnohem nižší kategorie než dříve testovaný headset MSI Immerse GH 70. Jak obstojí mezi konkurencí? Právě na to se naše recenze pokusí najít odpověď.

Klasické tělo

MSI DS502 nabídnou poměrně klasický funkční headsetový design, kterým se více či méně podobá mnohým jiným modelům od různých výrobců. To ale rozhodně nemusí znamenat nic špatného. Černé provedení v kombinaci s tradiční červenou barvou, kterou se MSI rádo prezentuje, headsetu sluší a navíc jej doplňuje podsvícený drak na vnější straně náušníků. Bez podsvícení už dneska často vývojáři nedají ani ránu, nicméně v tomto případě nepůsobí nijak extrémně rušivě.

Recenze: MSI DS502 - vibrující základ

Celkově je konstrukce bytelná a poměrně povedená. Náušníky jsou potaženy koženkovitým materiálem, dvojitý hlavový most je poměrně pohodlný a zajímavostí je mikrofon na levé straně, který je sice přidělaný ke sluchátkům napevno, ale můžete jej polohovat rotováním podél jednoho z náušníků. Na dvoumetrovém kabelu, který má bohužel pouze USB koncovku, najdete ovladač hlasitosti, tlačítko sloužící k vypnutí mikrofonu a také aktivátor tzv. Bass módu. Ten ve sluchátkách aktivuje vibrační tělesa, která mají dodat silnější zážitek z poslechu, nicméně řeč o něm bude ještě později.

Zvuk

Co se týče zvukového podání, bohužel mě headset při běžném poslechu příliš nepotěšil. Sluchátka sice ze sebe umí dostat překvapivě hutný a hlasitý zvuk s rozsahem 20 Hz – 20 kHz s impedancí 32 ohmů a citlivostí 97 dB ± 3dB, nicméně jeho detail už bohužel malinko pokulhává. Basové linky jsou poměrně výrazné i bez zmiňovaného speciálního módu. Ten je sice má umocnit, nicméně jsem měl pocit, že hlavním přínosem má v tomto případě být vibrační režim, který Bass mód rovněž aktivuje. Možná slušná vychytávka do her, ale sám bych ho využíval asi opravdu s rozvahou - občas mi vibrace přišly spíše nepříjemné. Středy se bohužel utápí ve zbytku spektra a ani reprodukce vyšších frekvencí není zcela čistá.

Recenze: MSI DS502 - vibrující základ

Ve hrách se nejspíš dočkáte požadovaného výsledku. Prostorově umí sluchátka zvuk vykreslit slušně, kroky ze stran jsou jasně rozlišitelné a samotné k samotnému hraní si s nimi určitě vystačíte. Otázkou potom ale je, zda vám tohle bude stačit. Co se týče záznamu zvuku, mikrofon i v tomto případě vystačí na běžnou komunikaci ve hrách. Ani tentokrát nečekejte žádnou ultimátní hitparádu v kvalitě záznamu - prostě klasika dostatečná pro komunikační programy při hrách.

Software

Na druhou stranu je potřeba říct, že i tady MSI vyvinulo speciálně pro headset DS502 samostatný software, který umožňuje zvuk dále modifikovat a s trochou štěstí se vám podaří některé nedostatky, alespoň do určité míry eliminovat. Malinko zvláštní je velikost souborů tohoto ovladače, která je cca 264 MB a k tomu jde celkově o více než 20 000 souborů. Tohle by asi zasloužilo trošku optimalizace. V zásadě vám ale může pomoct a pokud se pro tento produkt rozhodnete, určitě si s ekvalizérem zkuste trošičku pohrát.

Recenze: MSI DS502 - vibrující základ

Shrnutí

Celkově mě headset MSI DS502 trošku zklamal. Byť na produkty MSI v oblasti hardwarových komponent nedám dopustit, periferie tohoto výrobce mě stále příliš neoslovily. Je vidět, že si výrobce dává záležet na tom, aby poskytl dostatečně trendový produkt včetně softwarového doplňku, který může leccos zlepšit, nicméně kvalita reprodukce zvuku by mohla být lepší.

Pro účely hraní her ale sluchátka poslouží dobře, jsou celkem pohodlná a je potřeba také zmínit, že cena 1.799 Kč v době psaní recenze je pro ně nejspíš víceméně opodstatněná. Otázkou potom je, zda kupující raději místo podsvícení a otočného mikrofonu nedá přednost jiným modelům,  neboť jich je v této cenové kategorii opravdu dost.

  • Solidní konstrukce
  • Pohodlné provedení
  • Dostatečné na hraní her
  • Horší vykreslení hudebního spektra
  • Prolínání středových frekvencí se zbytkem
  • Pouze USB
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama