[Recenze] Planet Zoo: South America Pack
Gaming Článek [Recenze] Planet Zoo: South America Pack

[Recenze] Planet Zoo: South America Pack

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

18. 4. 2020 13:15

Další rozšiřující balíček do Planet Zoo přináší tématiku Jižní Ameriky.

Reklama

Do zoologických zahrad se kvůli současným opatřením ještě nějakou chvíli nepodíváte, a tak si můžete alespoň projít virtuální prohlídkou ve vámi vytvořené zoo. Navíc si ji teď rozšíříte o jihoamerický koutek. Do Planet Zoo dorazil další rozšiřující balíček, tentokrát s podtitulem South America.

Machu Picchu na Troji

Pokud patříte mezi milovníky džungle a mayské či aztécké architektury, tenhle balíček je přímo pro vás. Do hry přináší dalších asi 250 předmětů, které rozhoupou představivost každého hračičky. Je libo rozpadliště starověkého mayského chrámu? Nepropustná džungle, ve které se bez mačety neobejdete? Poschovávané poklady starých civilizací? Opět se tu fantazii meze nekladou a závisí jen na hráči, jak se všemi novinkami naloží. My například strávili sedm hodin stavěním zříceniny mayského chrámu, který zároveň slouží jako kamufláž pro budovy určené pouze personálu, čímž jsme se kreativně vyhnuli negativnímu postihu za okolí u návštěvníků.

[Recenze] Planet Zoo: South America Pack

Zákeřné opice a roztomilá čičinka

Ale většina z vás hraje Planet Zoo především kvůli zvířátkám, že?! Tak přejděme rovnou k nim. Stejně jako minulý balíček ze zamrzlé arktické části zeměkoule, tak horká a dusná jižní Amerika rozšiřuje zoopedii o čtyři druhy určené do výběhu a přidává ještě pěkně vybarvený druh žáby do expozice - Listovnici červenookou.

U venkovních druhů si dávejte pozor na Malpy kapucínské, protože tyhle mršky rády zdrhají z výběhů mezi návštěvníky, kteří jsou u vytržení z jejich roztomilosti. Nenechte se ale oklamat, jsou to pěkně zákeřné opice, jen si vzpomeňte na Ace Venturu nebo první sérii Přátel.

[Recenze] Planet Zoo: South America Pack

Kdo dává přednost klidnější správě zoo, doporučujeme mu pořídit si Lamu nebo Mravenečníka obrovského. Ne, že by s nimi byla naprostá nuda,ale oproti opičákům nemusíte řešit neustálé pokusy o útěk z "vězení" a bobky na chodníku.

Výčet nových zvířecích druhů završuje dominantní šelma jihoamerických pralesů. Ano, řeč je o Jaguárovi. Že se tahle fascinující bestie nebojí k večeři ulovit i krokodýla, už víme z dokumentů, nicméně ve virtuální zoo je to spíš velice atraktivní kočička pro návštěvníky, kteří kvůli ní sáhnou hluboko do kapsy.

Spolu s jihoamerickým balíčkem vyšel do Planet Zoo i další velký patch, který přinesl několik nových fíčur, Vypisovat je by bylo zbytečné, proto se mrknite na vývojářský blog, kde najdete veškeré informace.

[Recenze] Planet Zoo: South America Pack

Začarovaný chybokruh

Co se chyb týče, vesměs je to pořád stejné, jako od data vydání původní verze. Ne, že by se vývojáři nesnažili řešit problémy. Naopak svou práci dělají na jedničku. Ale znáte to, vyřešíte jeden problém a v zápětí se objeví další. Sem tam se ošetřovatel bugne kvůli textuře, jindy kvůli tomu zdrhnou zvířata, občas blbne ekonomika. Je to prostě různé a vycházíme spíše ze zkušeností, kterých jsme se dopídili na sociálních sítích nebo fóru. Osobně jsme zatím narazili jen na texturové neduhy, které ale neměly zásadní vliv na hru,

Planet Zoo: South America Pack vyšlo 7. dubna 2020 PC (Steam). Cena je v době recenze 9,99€ (cca 270 Kč).

[Recenze] Planet Zoo: South America Pack

Verdikt

Planet Zoo: South America Pack si určitě zaslouží pozornost všech vášnivých hračičků a zvířecích obdivovatelů. Cena je adekvátní možnostem, u kterých strávíte desítky hodin, aby vaše jihoamerická část vypadala jako skutečná Amazonie s mayskou historií. A především, tyhle pralesy vám nikdo nebude nelegálně kácet.

  • + 5 druhů jihoamerických zvířat, 250 nových předmětů, pořád je to zábava
  • - stále se objevující bugy

Vývojář i vydavatel: Frontier Developments

Žánr: Budovatelská strategie, manažerský simulátor

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama