Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené
Technologie Článek Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Jakub Osička

Jakub Osička

26. 3. 2019 12:45

Nový Kraken od Razeru putuje do obchodů - a také mezi naše recenze.

Reklama

Razer v průběhu minulého týdne představil znovuzrozené zástupce z řad herních periferií s věhlasnými názvy. Málokomu totiž neutkvěla v hlavě jména jako BlackWidow, Basilisk nebo Kraken. A právě poslednímu zmíněnému bude věnována následující recenze. Představujeme vám zbrusu nová herní sluchátka s mikrofonem, která se stanou hlavním nástupcem řady honosící se názvem monstra z hlubin oceánu.

Staronový

Hned na začátek je potřeba říct, že inovovaný headset Razer Kraken se obecně příliš neliší od předchůdce Razer Kraken Pro V2. V obou případech dostanete konstrukčně podobná sluchátka s 50mm neodymovými měniči. Oba modely mají frekvenční rozsah 12 – 28 kHz a jde o drátové modely, které se připojují prostřednictvím klasického 3,5“ jacku. Novinka má o trochu nižší senzitivitu (109 dB oproti 118 dB).

Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Hlavním rozdílem je ale několik vychytávek. Především je to přítomnost chladicího gelu v náušnících, což rozhodně pomůže v horkých letních měsících. Už na Krakeny Pro V2 jste si mohli tyto náušníky pořídit, ale tady je máte rovnou v balení.

Nadprůměrná konstrukce

Sluchátka se také dočkala trochu silnějšího vypolstrování hlavového mostu. Na hlavě skutečně sedí dobře a ani po tříhodinovém použití jsem neměl problém s bolestí uší nebo jejich pocením. Náušníky jsou totiž vyrobeny z příjemného textilního materiálu, který je dostatečně prodyšný.

Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Trochu pomůže i zmíněný chladicí gel – sice se jeho účinek při delším použití snižuje a nemyslím si, že by vás v letních dnech uchránil od horka, ale je to alespoň drobné plus.

Celkově mě konstrukce příjemně překvapila především právě ve srovnání s modelem Nari Ultimate. Je bytelná a na namáhaných místech jsou použity kvalitní materiály. Kabel je neodpojitelný, vybavený jednoduchým regulátorem hlasitosti a tlačítkem na vypnutí mikrofonu a zakončený jedním 3,5“ jackem. V balení ale najdete i zářivě zelenou prodlužku s rozdvojením na dva jacky.

Hraje, když se hraje

Co se týče poslechu, nejprve jsem se zaměřil na poslech hudby. Hned po prvních vteřinách si všimnete, že headset dokáže jasně a zřetelně vykreslit vyšší frekvence, což se bude mimo jiné hodit právě ve hrách. I prostorově jsou zvuky věrné a orientace na herní mapě tak nebude problém.

Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Naopak basy tady sice jsou, ale naštěstí ne přehnané – spíše by možná nezaškodilo ještě mírné zvýraznění hlubšího spektra. Finální dojem je totiž takový, že slyšíte především výrazné výšky, do toho se připojují celkem optimální středy, ale nízkých frekvencí je občas nedostatek. Někdy to nevadí, jindy se vám po nich zasteskne.

Softwarové úpravy zvuku u tohoto modelu nejsou k dispozici. Ve hrách vám ale sluchátka poslouží víc než dobře a nezklamou - což je koneckonců také přesně to, co hráči od Razeru očekávají. Poslech hudby je spíše průměrným zážitkem.

Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Mikrofon

Překvapil mě ale rovněž vysunovací mikrofon. Tedy alespoň opět ve srovnání s Razer Nari Ultimate. Sice trochu šumí, ale nabídne akceptovatelnou kvalitu záznamu. Mnohem lepší než u zmíněného většího bratra (který má také podstatně vyšší cenovku). Komunikace při hrách nebude absolutně žádný problém.

Recenze: Razer Kraken - staronový headset nejen v křiklavě zelené

Shrnutí

Headset Razer Kraken zaujme především slušnou konstrukcí, dobrým zvukem pro každodenní herní použití a dokonce i slušným mikrofonem s ohledem na cenu, za kterou se produkt prodává. Ta činí 2.249 Kč a headset by měl být dostupný k zakoupení během následujících dnů. Na Czc.cz je zatím k dispozici černá a zelená varianta. Výrobce ale připravil i pastelově růžovou či modro-černou. 

Trochu zamrzí absence nějakého softwarového vylepšení zvuku (koneckonců třeba SteelSeries ho umí i s "jackovými" sluchátky) a při poslechu hudby mi chybělo vyváženější basové spektrum.

  • Bytelná konstrukce
  • Použité materiály v místech, kde je tělo headsetu namáháno
  • Slušný zvuk pro hraní her
  • Čisté výšky
  • Plochý zvuk při poslechu hudby
  • Bez softwarových úprav

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama