Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka
Technologie Článek Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

Jakub Osička

Jakub Osička

27. 9. 2019 15:28

Recenzujeme další true-wireless sluchátka. Tentokrát od Skullcandy. Představujeme model Sesh.

Reklama

Když jednou vyzkoušíte „true-wireless“ nejspíš už nebudete chtít jinak. Je to sice možná odvážné tvrzení, ale stojím si za ním. Masivní rozšíření bezdrátových sluchátek, které si nasadíte do uší individuálně, je podle mého názoru významným krokem kupředu a v kombinaci s nabíjecími krabičkami jde o maximálně komfortní i funkční řešení.

Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

V dnešní recenzi se podíváme na model Sesh, který na trh čerstvě uvedla značka Skullcandy. Hned předem je třeba zmínit, že nejde o žádný high-end. Spíše máme před sebou zajímavá sluchátka za příznivou cenu. Dostupná jsou hned ve třech barevných provedeních. Vybrat si můžete sytě červenou, tmavě modrou nebo nenápadnou černou. Značka cílí samozřejmě zejména na mladé – periferie pro volnočasový poslech hudby jsou dominantou Skullcandy již dlouho.

Provedení

Designově jednoduchá otevírací krabička ukrývá samotná sluchátka, tři velikosti špuntů, nabíjecí krabičku, nabíjecí kabel s koncovkou micro-USB a manuál. Case váží asi 106 g a samotná sluchátka 59,5 g. Uchycení v krabičce je klasicky zajištěno magnety. Sluchátka drží skutečně pevně a nemusíte se bát, že by se z nějakého důvodu přestala nabíjet kvůli vyjíždění ze správné pozice.

Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

Jejich tvar těla je protáhlý do obdélníku s kulatými hranami. Přiznám se, že jsou mi příjemnější řešení, která umožňují lépe „zaseknout“ sluchátka do ušních záhybů, nicméně při běžném nošení vám Sesh z uší také vypadávat nebudou. Chválím i certifikaci běžné odolnosti proti prachu a potu IP55.

Specifikace a ovládání

Sluchátka se připojují přes Bluetooth 5.0. Využívají kodek SBC – v téhle cenové kategorii bohužel aptX asi zařadit nešlo. Frekvenční rozsah je standardních 20 Hz – 20 kHz. 6mm měniče mají udávanou impedanci 16 ohmů.

Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

Po vytažení z krabičky se sluchátka automaticky zapnou a přepnou do módu párování (hlavní sluchátko je levé). V mobilu stačí klasicky zařízení dohledat. Dosah je udávaný na 10 m, což plus mínus odpovídá. K vypnutí stačí sluchátka opětovně vložit zpět. Baterie má udávanou výdrž 3 hodiny čistého času přehrávání a celkově až 10 hodin s využitím nabíjecí krabičky. V praxi jsem se dostal přibližně na 9 hodin a 15 minut, což považuji za dobrý výsledek vzhledem k deklarovaným specifikacím.

Na obou sluchátkách najdete po jednom tlačítku. Zmáčknutí 1x slouží k přehrávání/pauze/přijetí hovoru. Podržení na dvě vteřiny přepne písničku a dvě rychlá zmáčknutí za sebou ovládají hlasitost přehrávání. Využít můžete i hlasového asistenta – k jeho aktivaci musíte tlačítko zmáčknout třikrát. A když se chcete zbavit spárovaného zařízení, stačí šest zmáčknutí.

Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

Dojmy z poslechu

Začněme cenou. Tahle sluchátka mají na štítku od výrobce doporučenou maloobchodní cenovku 59.99 USD, což v našich podmínkách znamená dle nabídek prvních e-shopů asi 1.700 Kč. Řekněme tedy, že jde o jakousi střední třídu, čemuž odpovídá i výdrž baterie a další charakteristiky. Pojďme ale k samotným dojmům z poslechu.

Kvalita reprodukce je až překvapivě dobrá. Dokázal bych si představit mírné zvýraznění středových frekvencí, nicméně spektrum basů a výšek je opravdu čisté a snadno rozeznatelné. Vzhledem k cenové kategorii to považuji za nadstandard. Celkově budete mít z poslechu podle mého názoru opravdu velmi dobrý pocit. Výborně zní elektronická hudba, pohrát s ekvalizérem si asi budete trošku muset při poslechu rocku, ale třeba i hlubší kytarovky obohacené o sub-basy vašim uším zalichotí.

Recenze: Skullcandy Sesh - (ne)obyčejná bluetooth sluchátka

Shrnutí

Skullcandy Sesh jsou zajímavým kouskem, který některými aspekty vyčnívá z řad vysoké konkurence. V této cenové kategorii najdeme skutečně velkou řadu podobně působících produktů - často s rozdílnou kvalitou (zpracování, reprodukce či obojího). Velkým plusem je nadstandardní reprodukce zvuku, která by mohla směle soupeřit i s dražšími modely. Na druhé straně stojí pouze základní kapacita baterie odpovídající cenovému zařazení, tvar, který není přímo určený k pevnějšímu uchycení do uší, a absence lepších kodeků pro bluetooth přenos hudby.

Velkou konkurencí mohou být třeba Xiaomi Airdots, které pořídíte ještě levněji. Skullcandy je ale přeci jen brandem s pestrou škálou zkušeností z audio-průmyslu. A pozornost si Sesh rozhodně zaslouží. Více se o sluchátkách dozvíte přímo na stránkách výrobce zde.

  • Nadstandardní kvalita reprodukce s ohledem na cenu
  • Jednoduché ovládání
  • Design a možnost volby barevného provedení
  • Dobrá konstrukce
  • Trochu slabší středy
  • Pouze SBC, průměrná výdrž baterie

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama