[Recenze] Sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime
Recenze Hardware Článek [Recenze] Sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime

[Recenze] Sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime

Radek Raudenský

Radek Raudenský

4. 2. 2020 18:48

Klimatizace na vaší hlavě.

Reklama

Od společnosti HP jsme k vyzkoušení dostali nejen klávesnici Sequencer, ale také velmi zajímavá sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime. Tato sluchátka jsou vylepšenou verzí Cooling, která přinášela technologii FrostCap. Mindframe Prime se chlubí o něco většími náušníky a zejména snahou vylepšit zvuk.

Konstrukce

Celá sluchátka jsou tvořena z plastu. Zejména kvůli tomu, aby kostra nepřidávala už k tak masivní hmotnosti, která činí 530 gramů. Už při vytahování z krabice vám dojde, že tohle rozhodně nebudou sluchátka, která si budete brát ven. I přes plastové řešení ale design nevypadá špatně a HP se opět podařilo dosáhnout elegantního vzhledu, který doplňuje lehké osvícení na náušníkách.

 

[Recenze] Sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime

 

Náušníky jsou vcelku velké, aby se vaše uši nedotýkaly kovového rozhraní na sluchátkách. O tom si povíme později. Bohužel sluchátka si nelze nastavit podle sebe, místo toho na vás čeká most, který se vaší hlavě sám přizpůsobí. Jelikož ale sluchátka mají svoji váhu, často mi nesedla či padala. Pokud ale máte větší hlavu, troufám si říct, že právě vám tato sluchátka přijdou vyhovující.

FrostCap

Dostáváme se tedy k tomu asi nejdůležitějšímu a nejzajímavějšímu, co tyto sluchátka nabízí - aktivní chlazení. To stojí na Peltierově článku, který funguje na principu dvou rozdílných vodičů. Při průchodu proudu se jedna strana ochlazuje a druhá se zahřívá. A stejně tak to funguje u sluchátek Mindframe Cooling. Kovový rošt, který se nachází na vnitřní straně sluchátek, se ochlazuje a odebírá teplo z prostoru vašich uší. Teplo následně odevzdává na vnější straně sluchátek, což při delším používání sluchátek zaznamenáte například tím, že sáhnete na oblast LED osvětlení, které je teplé přibližně jako nabíjející se mobil.

 

[Recenze] Sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime

 

Zatímco podobné výstřelky od konkurenčních firem rozhodně nefungovaly, nebo fungovaly jen krátkou dobu, FrostCap od HP funguje dlouhodobě a navíc je opravdu znát. V softwarovém rozhraní si můžete nastavit, jak moc chcete chladit. U nejvyššího stupně sem si při nižší pokojové teplotě musel nastavení snížit, jelikož bylo chlazení až příliš účinné. Na kovovém rozhraní se dokonce po delší době začala kondenzovat voda, je tak nutné je občas vytřít ubrouskem. Za tento nápad musíme HP opravdu pochválit.

Zvuk a mikrofon

I když se Mindframe Prime se svojí cenovkou řadí do vyšší kategorie herních sluchátek, zvukem bohužel nezaujme. Nemůžu říct, že by hrály špatně, jde ale spíše o průměr, který vás zkrátka nezklame, ale ani nenadchne. Nepomáhá tomu ani téměř žádné nastavení v softwarovém rozhraní, které se zaměřuje hlavně na mikrofon. Zapojení přes USB a vlastní zvuková karta vám pak dovolí si zapnout i prostorový 7.1 zvuk, který mě ale opět utvrdil v tom, že podobné technologie do sluchátek zkrátka nepatří. Přídavné ozvučení bylo kvalitou kilometry vzdálené od hlavního reproduktoru, a tak jsem po jedné bitvě v Battlefield V byl nucen prostorový zvuk opět vypnout.

 

[Recenze] Sluchátka OMEN by HP Mindframe Prime

 

Zato mikrofon je rozhodně nadprůměrný. Vysouvací mechanismus vás upozorní na to, kdy je či není mikrofon zapnutý, stejně jako LED světlo na špičce. Zvuk je pak opravdu čistý a k tomu podporuje potlačení okolního hluku, díky čemuž vás spoluhráči uslyší naprosto čistě. Raději bych ale kvalitu mikrofonu vyměnil za lepší zvuk.

Shrnutí

OMEN by HP Mindframe Prime nabízí velmi zajímavý technologický výstřelek ve formě FrostCap, který funguje skvěle, a pokud vás v létě trápí zpocené uši, rozhodně doporučujeme tyto sluchátka vyzkoušet. V oblasti zvuku ale headset už pokulhává, tam se řadí spíše k průměru, pokud ale nejste hudební maniaci, ani to vás tolik trápit nebude. Jako herní sluchátka můžeme Mindframe Prime doporučit.

+ Chlazení + Pohodlné náušníky + Design - Průměrný zvuk - Hmotnost

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama