Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní
Recenze Hardware Článek Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní

Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní

David Jiránek

David Jiránek

24. 3. 2020 17:26

Dokáže software a tichá tlačítka vynést myš od Genesis nad konkurenci?

Reklama

Levných myší je dnes spousta. Jejich cena navíc začíná na 150 korunách a již základní modely nabídnou podsvícení, více tlačítek a ergonomické provedení. Tohle všechno nabízí i Genesis Xenon 220. My jsme si tento model vybrali do recenze kvůli jiné specialitě. Myš disponuje tichými spínači. Dokáže tato drobnost uhájit cenovku v našlapané konkurenci?

Plastové provedení

Hned po vybalení poznáte, kam cenově tato myš míří. Model Xenon 220 má kompletně matné plastové tělo. Nenajdete zde ani pogumované části, vyjma rolovacího kolečka. Zpracování je ale na dobré úrovni. Jednotlivé části na sebe dobře přiléhají a myš působí robustním dojmem. Váha se navíc zastavila těsně pod hranicí 100 gramů.

 

Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní

 

Xenon 220 díky své konstrukci padne dobře do ruky. Myš není příliš vysoká a dostatečně dlouhá. Dělá tak oporou i větším dlaním. Výrobce u tvaru moc neexperimentoval. Pokud bychom zanedbali část pro palec a boční tlačítka, dal by se model bez problémů doporučit i pro leváky.

Pouze dvě tichá tlačítka

Hlavním bodem, kterým může myš zaujmout, jsou tichá tlačítka. Hned na úvod bych dodal, že obě hlavní tlačítka tvrzení výrobce splňují. Ačkoliv spínače zvuk vydávají, oproti jiným mají výrazně menší hlučnost. Bohužel, jak i výrobce sám udává, na myši nalezneme celkem 7 tlačítek. Bohužel všechny ostatní mají klasické hlasité spínače.

Myš je tedy neslyšná jen při kancelářské práci, nebo hraní her, kde nevyužíváte další tlačítka. Krom levého a pravého tlačítka myš dále nabízí dvě za kolečkem a dvě nad palcem. Dvojice za kolečkem má tužší stisk, ty u palce zase lehčí. Všechny zmíněné vydávají přibližně stejně hlasitý zvuk.

Software dává prostor k hraní

Genesis dává k dispozici software, ve kterém si můžete nastavení myši upravit dle své libosti. Základem je přiřazení různých funkcí tlačítkům. Krom základní dvojice a kolečka myši máte k dispozici další čtyři. Software vám už v základu dává na výběr přiřazení speciálních, mediálních a funkčních kláves. Můžete volat i různá nastavení myši. Například změnu podsvícení a DPI.

 

Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní

 

Co se podsvícení týče, na výběr je jen pár přednastavených režimů. Většinou jde o pulzování barev. Podsvícení jde samozřejmě i kompletně vypnout.

DPI myš podporuje v hodnotách od 500 do 6400. V softwaru lze vybrat, mezi jakými šesti hodnotami můžete v rychlosti přepínat. Každá tato hodnota má svoji barvu a myš při přechodu na dané DPI problikne v dané barvě. Taková maličkost rozhodně potěší a zpříjemní používání myši, zvlášť pokud jste zvyklý na různá DPI u různých her.

 

Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní

 

Nejvíce prostoru poskytuje tvorba maker. Ty můžete zaznamenat, editovat, měnit prodlevu mezi stisknutím kláves a následně uložit. Vše se navíc zachová v paměti myši. Program pro myš od Genesis ve výsledku někde omezuje, jako u volby podsvícení, ale většinou nabízí plnou volnost. Dobrý dojem tak kazí pouze rychlost softwaru, kdy aplikování i malé změny trvá několik sekund.

Dobrá ve všem, ale nevynikne

Levná myš Genesis Xenon 220 je ve většině aspektů průměrná. Konstrukce je na první pohled levná, ale působí dobrým dojmem. Tvarováním padne do ruky většině lidí a rozložením tlačítek ničím nepřekvapí. Dodávaný software dokáže z levného kousku vytáhnout maximum, ale občas vás zbytečně omezí. Tichá tlačítka jsou skvělá, jenže je má myš pouze dvě. Pokud budete se trefíte do dobrého kusu, koupíte kvalitní myš i za poloviční cenu. Genesis Xenon 220 se aktuálně prodává za 399 Kč a své zákazníky se určitě najde. Nabízí od všeho něco a nedělá zbytečné přešlapy.

  • Nízká hmotnost
  • Dobře rozmístěná tlačítka
  • Univerzální tvar
  • Software
  • Pouze 2 tichá tlačítka
  • Levně působící plast

 

Recenze: Tichá herní myš Genesis Xenon 220 nevyruší při nočním hraní

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama