Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní
Recenze Hardware Článek Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

David Jiránek

David Jiránek

3. 7. 2020 15:29

Jedny z nejpohodlnějších sluchátek ve své kategorii.

Reklama

V oblasti herních periferií existuje kategorie, která je vždy našlapaná konkurencí. Jde o produkty okolo tisíce korun, do kterých už chcete lehce investovat, ale zároveň zvažujete každou přidanou stokorunu. V této kategorii nalezneme i herní sluchátka Hama uRage SoundZ 400. Konceptem se jedná o jednoduchý headset, jenž cílí na hráče toužící po herních sluchátkách za rozumnou cenu. Zaujme SoundZ 400 i něčím dalším?

Bytelná konstrukce

Již při vybalení si lze všimnout, že výrobce vsadil na plastové vnější provedení. Z vrchu hlavového mostu lze spatřit kovovou výztuhu, která dodává headsetu pevnost. Tvar výsuvné části konstrukce a samotné provedení mušlí lze označit za nejtypičtější znaky sluchátek. Hlavně podélné modré podsvícení na bocích působí elegantním dojmem. Doplňuje ho i podsvícené logo výrobce. Pochopitelně k ceně se podsvícení nedá nijak upravovat.

 

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

 

Na čem si výrobce dal záležet, je bytelnost. Právě kovový hlavový most dává sluchátkům neobyčejnou pevnost. Zároveň sluchátka dobře padnou na hlavu a nevytvářejí zbytečně velký tlak na uších. Ani po několika hodinách vás tím pádem nezačnou tlačit.

Velmi pohodlné na delší hraní

Právě pohodlí při hraní příjemně překvapilo. V dané cenové kategorii se často stává, že headsety drží až moc tlakem na uších, nebo jen za pomoci hlavovému mostu. Zde je tlak příjemně rozložen mezi tyto prvky. Navíc má hlavový most jedno z nejměkčích polstrování mezi sluchátky v dané kategorii. Samotné polstrování je relativně vysoké, stejně jako u náušníků. V těch se i větší uši budou cítit pohodlně. Malinkou vadou na kráse je horší izolace okolního ruchu.

 

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

 

Zvuk na dobré úrovni

Sluchátka uRage SoundZ 400 jsou samozřejmě mířená na hráče. Zvuková stránka při hraní je v tomto případě naprosto v pořádku. Headset si na nic nehraje, neláká na prostorový 7.1 zvuk a je to dobře. Kvalitní stereo k nenáročnému hraní většiny titulů bohatě stačí. Ani u kompetitivní stříleček nebudete mít problém rozpoznat, odkud přichází nepřítel.

 

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

 

U herních headsetů výrobci zpravidla přidávají na basech. Ani zde tomu není jinak. Důraz na ně však není tak přehnaný, jako u konkurence. Při poslechu hudby zvukový projev sice neohromí, ale ani neurazí, zvlášť za danou cenu. Písničky mezi hraním si zkrátka pustit můžete a celkově je zvuková stránka na dobré úrovni.

Samozřejmě k hernímu headsetu patří i mikrofon. V našem případě mikrofon trochu šuměl, ale tento kaz se dá snadno odstranit jak v rámci komunikačních programů, tak i softwaru přímo v PC. Pokud se přes tuto nepříjemnost dostanete, zjistíte, že mikrofon zachytává váš hlas zřetelně a čistě. Na volání přes Discord nebo TeamSpeak je zcela dostačující.

 

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

 

Samotný mikrofon je umístěn na konci otočného ramene. Úhel vyklopení je dostatečný, aby mikrofon nebyl ve vašem zorném poli a nerušil. Sklopení do svislé polohy bohužel mikrofon nevypne. Jako malý bonus konec mikrofonu modře svítí.

Pouze k počítači

Dostáváme se k poslední části, totiž k připojení. Ano, jde o herní headset určený pro hráče. Sluchátka tak disponují pouze USB konektorem. Bez redukce je tudíž nepřipojíte přes 3,5mm jack například k mobilu. Na druhou stranu je kabel dost dlouhý. Konkrétně 2,2 metru a najdete na něm plynulé ovládání hlasitosti a vypnutí mikrofonu. Nutno podotknout, že výrobce nabízí i model s audio jackem za podobnou cenu. Výběr je tedy na vás.

 

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

 

Závěr

Jak již bylo naznačeno, sluchátka uRage SoundZ 400 nepotřebují zaujmout vzhledem. Může za to celkem obyčejná, leč kvalitní konstrukce. Na připojení pouze přes USB je třeba dávat si pozor. Pokud však hledáte levnější dobrá sluchátka na hraní k PC, není zde moc co vytknout. Zvukový projev pro hraní i nenáročný poslech je na skvělé úrovni a mikrofon poslouží dobře. K tomu navíc headset pohodlně sedne na hlavu a stane se lehce vaším parťákem při delších herních štacích. S cenou 779 Kč jsou herní sluchátka Hama uRage SoundZ 400 dobrou volbou.

 

Recenze: uRage SoundZ 400 – levná sluchátka na dlouhé hraní

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama