Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami
Recenze Hardware Článek Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 10. 2022 07:27

Xiaomi vylepšuje své chytré náramky a nabízí hybrida mezi dvěma segmenty.

Reklama

Svět chytrých hodinek se neustále rozvíjí a mnozí jej mají za stále nový segment, do kterého se jen těžko dostávají. I proto se na trhu stále objevují populární „náramky“, které místo plnohodnotného panelu nabízí malý displej stále nabízející spoustu funkcí. Jednou z nejvýraznějších tváří tohoto segmentu je čínský výrobce Xiaomi, který se nyní vytasil s pokročilejší novinkou.

Pro ty, kteří se chtějí posunout dále, ale stále nechtějí investovat do výkonnějších hodinek, přineslo Xiaomi model Mi Band 7 Pro. Ten se odvíjí od svého předchůdce Xiaomi Mi Band 7, design je ale zcela odlišný. Místo náramku se totiž díváme na v podstatě hodinky, ale v takové „lite“ verzi. Dokážou obstát v dnešní nabité konkurenci? To zjistíme v dnešní recenzi, která byla možná i díky zápůjčce z obchodu TomTop.

BALENÍ, VZHLED

Vzhledem k ceně a zaměření zařízení asi nelze čekat žádné bonusy v balení – najdeme zde pouze samotné hodinky společně s nabíjecím kabelem. Ten je magnetický a své dva vystupující piny přichytí na spodní stranu hodinek. Magnet je dost silný a hodinky z něj jen tak nespadnou.

 

Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

 

Samotné hodinky je opravdu těžké správně pojmenovat. Rozhodně nejde o klasický náramek, ze kterého Mi Band 7 Pro vychází, na druhou stranu ale na hodinky jsou velice malé. Displej má 1,64 palce a i tělo není nikterak rozměrné, papírově  se bavíme o velikosti 44,7 x 28,8 x 11 milimetrů.

 

Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

 

I přes svou velikost ale nabízí až překvapivě detailní a opravdu pohledný displej. Xiaomi zde totiž vsadilo AMOLED displej, který přináší krásné barvy a má okolo malé rámečky. Potěší také související malá váha a celková „přenosnost“, kdy skutečně ani nevíte, že hodinky máte na ruce. Silikonový náramek je pak klasickým doplňkem pro podobné sportovně zaměřené produkty.

FUNKCE, POUŽÍVÁNÍ

Pojďme ale na to hlavní, a to jsou dojmy z používání, funkce hodinek a další. Začnu tím hlavním. Osobně jsem vyzkoušel už několik chytrých hodinek, chvíli jsme používal i jednu z dřívějších verzí Xiaomi Mi Band. Je opravdu vtipné, že pokud bych měl "nějak" popsat přerod z chytrého náramku na chytré hodinky, byla by Pro verze přesně tím, co bych si představoval.

Samozřejmě jsou hodinky velice uzavřené a nenacpete do nich tunu aplikací jako třeba v případě Apple Watch nebo hodinek s Wear OS. Právě díky vlastnímu systému ale jsou hodinky od Xiaomi tak dostupné a především uživateli ukazují to, zdali mu právě taková nabídka a funkce stačí, nebo chce postoupit dále.

 

Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

 

V základu totiž Mi Band 7 Pro nabízí vše potřebné. Ani nemusím zmiňovat měření kroků, různorodé ciferníky nebo třeba podporu oznámení z mobilu. Všechny tyto vlastnosti hodinky nabízí a extrémně mě překvapilo, jak rychle hodinky oznámení zobrazí – někdy mi přišlo, že jsem na hodinkách věděl o příchozí zprávě o setinu sekundy dříve, než na mobilu. Silné Bluetooth spojení, které toto dovoluje, pak podporuje také fakt, že jsem neměl jediný problém se spojením a jestliže se někdy náramek odpojil (čehož jsem si nevšiml), tak se dokázal opět bleskurychle spojit zpět. To je třeba velký rozdíl vůči Galaxy Watch, které běžně používám, a kde bývá problém s konektivitou mnohém běžnější.

Mi Band 7 Pro ale i díky umělé inteligenci a vypočítává i spálené kalorie, čas strávený cvičením nebo třeba procentuální okyslyčení krve, pro což mají hodinky také rovnou dva senzory – jeden klasický zelený a druhý červený.

 

Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

 

Pojďme ale k funkcím, kterých je několik. Hodinky jsme dostali z obchodu TomTop, jelikož u nás stále nejsou hodinky dostupné. Používali jsme tak čínskou verzi, která nabízí několik speciálních funkcionalit, které se obávám, že u nás nebudou dostupné – pokud by se tak stalo, byl by to obrovský bonus. Hodinky už za tuto cenu obsahují technologii NFC včetně podpory bezkontaktního placení, ale pouze pro aplikaci Alipay a Weixin Pay.

Tím hlavním je ale, vzhledem k celkovému zaměření všech chytrých hodinek, zaznamenávání aktivit. Zde fungují hodinky poměrně dobře především co se chůze či běhu týče, zajímavé je především rozdělení typů pohybu, zdali chcete běhat, nebo se zaměřit na pálení tuku, nebo měnit mezi během a chozením a tím si rozložit námahu. Hodinky také rozlišují mezi během a sprintem a nabídnou vám optimální délku vašeho tréninku. Zde se vám pak kromě času, tempa a vzdálenosti ukáže i tep a intenzita. Zajímavá je také vodotěsnost, kdy Xiaomi samo vybízí k plavání v bazénu bez obav o poškození.

 

Recenze Xiaomi Mi Band 7 Pro, skvělého hybrida mezi chytrým náramkem a hodinkami

 

Samozřejmostí je pak i měření spánku, které funguje poměrně dobře. V hodinkách bohužel nezjistíte více informací, pouze celkovou délku společně se začátkem a koncem. Rozšířenější analýza přichází v aplikaci, kde je spánek rozdělen na tři typy – lehký, hluboký a REM – společně se statistikou tepu a okyslyčení krve. Hodí se zmínit také dlouhá životnost baterie, která vydrží po několik dnů, v nejlepším případě i více než týden. 

ZÁVĚR

Osobně se mi Xiaomi Mi Band 7 Pro líbí, a to především jakožto přechodný produkt, pokud si stále nejste jistí drahými hodinkami, ale zároveň se chcete posunout od malých chytrých náramků. Přesně tento střed představuje dnes testovaná Pro verze, která vám nabídne především větší displej, ale taktéž spoustu funkcí. Výtku můžu směřovat akorát k verzi, kterou jsme získali díky zápůjčce z obchodu TomTop, kde se hodinky občas přepínaly na 12 hodinový časový standard. Co se týče konektivity, spolehlivosti nebo nabídky, nemám za tuto cenu co vytknout a rozhodně mohu Xiaomi Mi Band 7 Pro doporučit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama