Recenze: Zalman ZM-M401R – jak se hraje s levnou myší?
Technologie Článek Recenze: Zalman ZM-M401R – jak se hraje s levnou myší?

Recenze: Zalman ZM-M401R – jak se hraje s levnou myší?

Filip Němeček

Filip Němeček

29. 12. 2018 13:30

Za herní myš není třeba utrácet tisíce. Jak v roli levné herní myši obstál kousek od Zalman?

Reklama

Na první pohled nevypadá model Zalman ZM-M401R vůbec špatně, výrobce zvolil střídmý design a zbytečně myš nepřeplácal. Myš je sladěna do černa a pochválit musím hlavně zvolený plast. Jedná se o matnou úpravu, která se mi skvěle drží v ruce. Pokud se vám při hraní napínavé on-line zpotí ruka, tak to povrch myši nese velmi dobře a není to skoro poznat. Zde se naplno projevuje výhoda matného plastu oproti lesklému.

Recenze: Zalman ZM-M401R – jak se hraje s levnou myší?

ZM-M401R je oživena podsvícením, samotná černá myš totiž vypadá na herní kousek až moc nudně. Výrobce chytře využil optický snímač, jenž poskytuje také červené podsvícení zadní části myši. Další světelné efekty zajištují dva svítící „proužky“ po stranách horní části myši. Podle barvy poznáte, jaké je zrovna nastavené DPI. Možnosti jsou od červené (1000 DPI) až po oranžovou (2500 DPI), přidává se po 500. Tlačítko pro přepnutí naleznete nad kolečkem. K myši výrobce žádný software nedodává a ani jsem žádný nenašel po hledání na internetu. Každopádně myš fungovala během 10 sekund od prvního zapojení a DPI je nastaveno na dobrých úrovních.

Dostáváme se zřejmě k tomu nejdůležitějšímu u jakékoliv myši a sice, jak pohodlně se s ní pracuje a jestli ji po hodině nechcete hodit z okna. Myš mi do ruky padla dobře, i když bych možná uvítal trošku větší rozměry. Pokud máme velkou dlaň, poohlédněte se radši po jiném kousku. Vůbec mi nevyhovovaly postranní tlačítka (má je každá lepší myš, slouží v základu jako zpět/dopředu). Výrobci myši testují asi na lidech, kteří mají dlouhé palce. Při běžném držení se mi totiž na druhé tlačítko nepovedlo dosáhnout, což, pokud ho používáte, docela otravuje.

Recenze: Zalman ZM-M401R – jak se hraje s levnou myší?

S hlavními tlačítky jsem byl spokojen, mají stisk tak akorát a to samé platí i o kolečku. Samotné kolečko by na můj vkus mohlo být širší, ale i tak se nejedná o žádnou tragédii. Co se týče přesnosti snímání, tak optický sensor odvádí dobrou práci. Každopádně pokud jste zvyklí na laser a používáte vysoké DPI na kvalitní podložce, změny k horšímu si zřejmě všimnete.

Recenze: Zalman ZM-M401R – jak se hraje s levnou myší?

Vzhledem k příznivé ceně a povedenému výběru povrchové úpravy se toho myši moc vytknout nedá. Za hlavní zápor považuji umístění dvou postranních tlačítek, které by mohly být mnohem blíže palci. Nezlobil bych se ani za trošku větší rozměry. Kabel působí adekvátně ceně. Jestliže vás uvedené zápory neodrazují, tak koupí myši Zalman ZM-M401R neprohloupíte.

Myš můžete koupit na CZC.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama