Rockstar omezuje roleplay servery, zakazuje prodávání loot boxů či NFT
Gaming Článek Rockstar omezuje roleplay servery, zakazuje prodávání loot boxů či NFT

Rockstar omezuje roleplay servery, zakazuje prodávání loot boxů či NFT

Radek Raudenský

Radek Raudenský

23. 11. 2022 12:15

Pravidla prý mířila na server rappera Lil Durk.

Reklama

Už spoustu let se hráči Grand Theft Auto mohou skrze speciální upravenou verzi hry dostat na roleplay servery, které si v celém ekosystému dlouho žily vlastním životem. Rockstar do nedávna servery ignoroval, nové oznámení se ale týká jejich organizace i omezení týkající se výdělků.

Nová pravidla, která vešla v platnost 18. listopadu, zdůrazňují, že Rockstar Games věří ve fanouškovskou kreativitu a chce nechat tvůrce ukázat jejich vášeň pro GTA. Roleplay servery jsou pak záležitostí, kterou bude studio nadále podporovat, avšak ve více bezpečné a „přátelské“ cestě. Roleplay servery nesmí používat značku Rockstar Games, zároveň ve hrách nesmí zobrazovat jiné licenční značky.

To, na co nově poukazují média i hráči, je třetí bod, který zakazuje „komerční využívání“, kdy servery nesmí za reálné peníze prodávat loot boxy či virtuální měnu ani nesmí vydělávat na sponzorech, herní integraci nebo kryptoměnách a NFT. Dle všeho má jít o pravidlo mířené proti serveru, který vlastnil rapper Lil Durk. Pro ten prodával NFT, které zákazníkům zaručilo místo na GTA serveru, zároveň se na něm měly objevit prvky loot boxů.

Další pravidla hovoří o zákazu tvoření nových her, příběhů, misí nebo map a využívání oficiálního multiplayeru či online služeb. Dle všeho by další pravidla neměla nijak zásadně ovlivnit zbytek roleplay komunity.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama