Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)
Esport PUBG Článek Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)

Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)

Robin Hegedus

Robin Hegedus

15. 11. 2018 14:48

Gunrunners se stali první mistry České republiky v PUBG. Rozhodli jsme se je vyzpovídat.

Reklama

Jak jsme vás již informovali, tým Gunrunners vyhrál NVIDIA MČR v elektronických hrách ve hře PUBG. My jsme si pro vás připravili krátké rozhovory s jednotlivými členy tohoto týmu!

Dominik "frodbal" Kába

Ahoj frodbale, gratuluji ti k získání mistrovského titulu v PUBG. Jaký je to pocit zapsat se do historie českého PUBG?
Úžasný, pro náš tým je to první LANka a vlastně i první turnaj o takové peníze a hned ho vyhrajeme, takže já nemůžu být jinak než nad míru spokojen. 

Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)

V této sestavě působíte poměrně krátkou dobu, ty jsi měl jako kapitán za úkol tým vyladit. Proč jsi si zrovna vybral tyto kluky? 
Sestavu jako takovou jsme oznámili asi týden před začátkem MČR, takže se to může zdát narychlo, ale skrývají se za tím týdny, skoro měsíce příprav, pozorování a vybírání z těch správných hráčů. Základ našeho týmu jsme znali už velmi dlouhou dobu zpátky, pak už jsme vlastně vybírali pouze posledního hráče. 
Díky prvním třem mapám jste si vypracovali bodový náskok, co se ti honilo hlavou během pauzy? Věřil jsi ve vítězství nebo jsi se obával Miramaru?
Náš výkon na prvních třech mapách překvapil asi úplně všechny a to včetně nás, ani my jsme nečekali tak obrovský náskok v tak zkušené konkurenci. Myslím si ale, že jsme se nijak nenechali rozhodit a hráli jsme si pořád svojí hru. U toho MIramaru jsme udělali několik chyb, které nás potom stály nějaké ty body, počítali jsme ale s tím, že máme obrovský bodový náskok a že rozhodovat se bude na poslední mapě Erangelu, a ten jsme vždy zahráli na výbornou.

Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)

Bylo Lan prostředí pro tebe lepší nebo horší než online turnaje?  Během posledních her za vámi stálo spousta lidí, motivovalo tě to k lepšímu výkonu, nebo jsi spíš cítil větší nervozitu?
Já osobně musím říct, že se mi lépe hraje offline a to z několika důvodů. Určitě je znát to, že hraji na lepším počítači než doma, pak se mi zdá, že je i lepší morálka v týmu, tím jak sedíme vedle sebe, můžeme po každé hře probrat vše takzvaně "z očí do očí" a všeobecně mám offline atmosféru radši.  K těm lidem, co tam stáli za námi, to cítím asi stejně, prostě mě to spíše povzbuzuje, než že by to tvořilo nervozitu. 
Děkuji za rozhovor, chtěl bys ještě něco dodat? 
Určitě, chtěl bych poděkovat všem co nám fandili jak na streamu tak i na místě. Také podpora od lidí z organizace byla obrovská a velmi si ji vážíme. Nakonec chci poděkovat našemu trenérovi, který nám pomáhal v průběhu celého turnaje. Díky za super akci a těšíme se na další rok. Pokud by se zde našel nějaký fanoušek, může mi dát like na mé fanpage.

Vítek "Madis" Maděra

Ahoj Madisi, gratuluji ti k získání mistrovského titulu v PUBG. Jaký je to pocit zapsat se do historie českého PUBG?
Ahoj, díky za gratulaci. Proti takové konkurenci je to určitě skvělý pocit být první tým, kterému se to povedlo, a nesmírně si toho cením. Myslím si, že celý tým odvedl skvělou práci.

Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)

Jednalo se o tvou první lanku? Panovala zde nějaká nervozita? Jaký je největší rozdíl oproti online turnajům?
Jednalo se o moji první zkušenost s lankou těchto rozměrů a jsem celkem překvapen, že proběhla bez sebemenších problémů. Nervozita byla obrovská. V podstatě po celý průběh turnaje tam ta nervozita byla. Naopak mě celkem uklidňovalo to, že už po druhé hře jsme vedli tabulku a přestože byla celou dobu extrémně vyrovnaná, tak nás z prvního místa nikdo nesesadil. Největší rozdíl je určitě to pohodlí při hraní, na lance to nikdy nebude jak doma. Na lance přes hluk neslyšíte hodně důležitých věcí, např. kroky nebo zvuk vozidel, to je asi největší nevýhoda. Také za vámi stojí někdy i desítky lidí, co sledují každou vaši chybu.
Díky 3 hrám na Erangelu jste si vypracovali obrovský náskok, měli jste pořád obavu z nějakého týmu nebo jste věřili, že vítězství je už na dosah?
V prvních třech hrách jsme dosáhli prvního, druhého a třetího místa a tím si vybojovali náskok zhruba 300 bodů. To nám dalo obrovskou mentální výhodu a už jsme věděli, že minimálně top 3 nepustíme. V PUBG musíte být pořád ve střehu a kdokoliv vás může zabít, takže nějaký respekt tam musí být vždy, ale určitě jsme se nebáli přestřelovat s kýmkoliv.
Rozhovor s mistry ČR v PUBG (2/2)
Pokud bys měl zhodnotit MČR, co se ti kromě vašeho vítězství nejvíce líbilo? Jaké zlepšení bys rád viděl další rok? 
Určitě bych zlepšil odhlučnění hracích míst, nebo minimálně poskytnutí sluchátek proti hluku. Dále bych určitě vyměnil židle. Po celém areálu byly herní židle, ale v naší sekci byly židle příšerné, vážně nechcete sedět skoro 8 hodin bez možnosti se pořádně opřít, nebo nechat oddechnout ruce na opěrkách, které také chyběly. Někteří si také stěžovali na výkon počítačů, ale doma nemám lepší, takže já jsem byl spokojen.
Děkuji za rozhovor, chtěl bys ještě něco dodat?
Určitě, chtěl bych poděkovat všem, co nám fandili, jak na streamu, tak i na místě. Pokud chcete vědět, co právě hrajeme a novinky okolo Gunrunners, tak mě můžete sledovat na mém facebooku.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama