Rozhovor s vítězem Predator Solo Cupu
Esport PUBG Článek Rozhovor s vítězem Predator Solo Cupu

Rozhovor s vítězem Predator Solo Cupu

Robin Hegedus

Robin Hegedus

22. 6. 2018 14:55

Rozhovor s vítězem Predator Solo Cupu a členem týmu Alza Gaming - seniksem.

Reklama

O víkendu se kromě CZC.cz Duo Cupu pořádal také Predator Solo Cup, přičemž jsme si s vítězem tohoto turnaje seniksem připravili menší rozhovor, protože se jedná o hráče, který reprezentuje Českou republiku v zahraničí a o chlup jim unikl postup na evropskou část PGI kvalifikace na major turnaj.

Ahoj seniksi, gratuluju ti k vítězství v predator solo cupu, mohl by jsi se krátce čtenářům představit?
Ahoj, jmenuji se Daniel Ručka, je mi 24 let a pocházím z Třince. Před pár týdny jsem dokončil bakalářský stupeň studia na VŠB-TUO Ostrava a nyní se chci naplno věnovat PUBG. Momentálně hraji za tým Alza Gaming.
Věnoval jsi solo cupu nějaký trénink nebo si jen s kluky z týmu trénoval squady a z toho si dokázal urvat vítězství v turnaji?
Tréninkem bych to asi nenazval, spíše věnovanému času. Solo FPP EU žebříček jsem tryhardil jen v preseason, kde jsem se probojoval do TOP 10. V té době to tryhardilo i hodně nynějších profi hráčů a byla tam jak konkurence, tak motivace to hrát. Postupem času všechny EU žebříčky ztratily jakýkoliv smysl, protože ve hře neexistuje MMR (rating, podle kterého to skillově podobné hráče nasazuje do hry). Hlavním důvodem, proč se teď nacházím na cca 6. pozici v EU žebříčku je ten, že mám trpělivost hrát tu hru do konce a hlavně - baví mě to. V solu jsi závislý jen na sobě a na svých rozhodnutích, nemáš se na co vymlouvat a na nikoho si stěžovat, protože za vše si můžeš sám (pominu-li bugy ve hře). Já osobně jsem se ve finálních kruzích v solu naučil gamesense a rozhodovat se, co v jaký moment udělám a proč.

 

Co bys tedy, kromě trpělivosti, doporučil začínajícím hráčům nebo hráčům, kteří se chtějí zlepšit, aby svou hru mohli posunout výše?
Stanovit si cíl. Zeptat se sám sebe, proč tu hru hraju a jestli ji chci hrát jen pro zábavu s kamarády a nebo se v ní chci snažit, najít si tým a zkusit se někam dostat. Hlavně vás ta hra musí bavit, jinak vše ztrácí smysl. Novým hráčům bych doporučil si vybrat například jednu lokaci na mapě a skákat ji pořád dokola. U mě to byl Rozhok, který jsem skákal prvních 100-200 hodin. Proč? Protože první věc, která je velmi zásadní je se individuálně zlepšit, co se týče aimu a naučit se mechaniku hry - také známé jako micro game. Poté je možno se zaměřit na hru jako celek - macro game, začít řešit situace, strategie atd. Nejdůležitějším prvkem v sebezlepšování je analyzování svého gameplaye, najít chyby, poučit se z nich a snažit se je v budoucnu neopakovat.

 

Pokud by chtěl někdo tyto věci od tebe vidět na vlastní oči, na jakých turnajích tě můžou sledovat?
Snažím se hrát všechny české turnaje, jakéhokoliv formátu. Jako tým nás budete moct sledovat (snad již brzy) v PUBG Online Contender. Co se týče GLL, tak zde hrajeme momentálně divizi Charlie.
A co se týče týmových úspěchů, daří se vám?
Na české scéně ještě nebylo dostatek turnajů na to, abychom ukázali, zda se nám daří či nikoliv. Na scéně evropské jsme toho za poslední měsíc hráli dost, ale nic převratného jsme ještě nedokázali. Nejblíže jsme byli nadcházející PGI LANce v Leicesteru, kde se kvalifikovalo 5 týmů z 20ti a my skončili o 30 bodů 6. za Team Liquid. O GLL a PUBG Online jsem se zmínil už výše, na všechny turnaje a ligy se připravujeme na zahraničních scrimech Scrimgrounds.

 

 

Super děkuji za rozhovor. Je zde ještě něco co bys rád dodal?
V poslední době se snažím častěji streamovat, takže budu rád když dorazíte na twitch.tv/seniks a na cokoliv se mě zeptáte! Na twitchi mám také mé sociální sítě, nejvíce aktivní jsem momentálně na facebooku. Také děkuji za rozhovor.

Na závěr přikladám klip ze staršího Predator solo turnaje, kde seniks dokazuje, že i v solu si můžete najít kamaráda :).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama