Ruská společnost žaluje Twitch, požaduje 3 miliardy dolarů
Zajímavosti Článek Ruská společnost žaluje Twitch, požaduje 3 miliardy dolarů

Ruská společnost žaluje Twitch, požaduje 3 miliardy dolarů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 12. 2019 21:27

Twitch prý porušil exkluzivní práva na anglickou fotbalovou ligu.

Reklama

To, že se na Twitchi občas objevují i věci, které nejsou úplně spojené s hraním, víme. Dokonce můžeme často narazit na streamování takových vysílání, za které by jinak uživatelé museli platit, jako například souboje UFC nebo fotbalové ligy. Právě fotbalu se týká tato žaloba, kterou vypsala společnost Rambler Group na Twitch.

Rambler Group je třetí největší poskytovatel internetu v Rusku, vlastnící zároveň práva na anglickou Premier League. Společnost žaluje Twitch za to, že streamovací platforma porušila tato exkluzivní práva a na stránkách Twitche se tato liga vysílala, a to právě za tuto zemi. Požaduje tak nápravu ve výši téměř 3 miliard dolarů a trvalý zákaz Twitche v Rusku.

Podle webu PCGamer je proplacení takto vysokého odškodného velmi nepravděpodobné zejména kvůli dokazování toho, že to byl právě Twitch, který tato práva porušil. O něco pravděpodobnější je ale zákaz Twitche na území Ruska, který může vláda nařídit i bez toho, aby jí to soud nařídil.

Zakladatel ruské herní společnosti Kanobu pak tvrdí, že pokud k tomuto dojde, mohou hráči v Rusku přijít opravdu o hodně. Pokud se podaří zablokovat Twitch, nebude už tak těžké zakázat i Youtube. Nyní je celá situace pouze na Twitchi, který se snad k situaci postaví zodpovědně. Například platforma DailyMotion taktéž čelila žalobě z Ruska, DailyMotion se k ní ale nijak nevyjádřil, a tak je od roku 2017 v Rusku plošně zakázán.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama