Ruští streameři v ohrožení, Twitch přestává vyplácet peníze
Zajímavosti Článek Ruští streameři v ohrožení, Twitch přestává vyplácet peníze

Ruští streameři v ohrožení, Twitch přestává vyplácet peníze

David Jiránek

David Jiránek

10. 3. 2022 17:48

A to nejen v Rusku.

Reklama

Streamování dnes řadíme do způsobů obživy a peníze z živého vysílání mohou při úspěchu plně nahradit výplaty ze zavedenějších profesí. Kromě reklam při vysílání dostává streamer i část peněz z placených odběrů na prakticky každé platformě. Ta největší nyní oznamuje, že peníze na dobu neurčitou nemůže vyplatit.

Na Rusko stále dopadají sankce a streamovací platforma se podle toho musela zařídit. Několik ruských streamerů sdílelo, že Twitch přestává vyplácet peníze za reklamy a subscriby.

Twitch o situací ví a společnost vlastněná Amazonem podle všeho hodlá streamerům zaplatit, jakmile to situace umožní. To ovšem může trvat i řadu měsíců. Jak již bylo řečeno, pro určité lidi jde o hlavní zdroj příjmu, a právě u nich by to znamenalo, že přijdou o práci.

Podle vyjádření Twitche finanční institut, který platforma využívá k platbám, zablokoval transakce z důvodů sankcí. Kromě dočasné stopky při vyplácení odměn by to mohlo znamenat pozastavení kompletní monetizace streamů a podpory pro tvůrce obsahu.

Omezení se přitom netýká jen lidí v Rusku. Alexey "Jesus AVGN" Gubanov se přestěhoval z Ruska do USA a kromě zablokování plateb od Twitche mu přestanou fungovat i kreditní karty Visa a Mastercard. Mohl by se tak dostat do vážných finančních problémů, pokud by situace přetrvávala po delší dobu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama