"S busterem to není o moc lepší," přiznává kapitán Cloud9
Esport CS:GO Článek "S busterem to není o moc lepší," přiznává kapitán Cloud9

"S busterem to není o moc lepší," přiznává kapitán Cloud9

Michael Douša

Michael Douša

15. 3. 2023 20:00

"... ale je to aspoň jiné, což chceme," doplňuje jedním dechem kapitán nafany

Reklama
"... ale je to aspoň jiné, což chceme," doplňuje jedním dechem Vladislav "nafany" Gorškov.

 Cloud9, respektive tým kdysi hrající pod značkou Gambit, se za poslední rok pohybovali v určité vzdálenosti od úplné světové špičky. Od dob, kdy vévodili světovému žebříčku za online éry, se celá scéna okolo nich posunula opravdu daleko a tým tak zůstával v určitém nepříjemném limbu, jen výjimečně protnutým solidními výsledky, jmenovitě prvním místem na IEM Dallas 2022 a třetím místě na ESL Pro League Season 16. 

Po nedostačujících výsledcích na Majorech - prohře proti Imperial a následné eliminaci na PGL Majoru v Antverpách a čtvrtfinálovém konci v Riu - se sestava rozhodla vydat jiným směrem. Zatímco mnoho fanoušků doufalo v konec právě nafanyho, s Cloud9 se rozloučil Timofej "interz" Jakušin a na jeho místo přišel Timur "buster" Tulepov. Výsledky se ale o mnoho nezlepšily. To uznává i sám ruský kapitán v rozhovoru pro HLTV Confirmed.

"My jsme přemýšleli o změně už na jaře, když jsme vypadli z Majoru v Antverpách," otevřel téma nafany. "Nemusel odejít interz, byla taky šance, že bych odešel já, protože jsem rok předtím hrál na ho*no." Nakonec ale odešel právě interz kvůli stylu hry: "Je to skvělý a pohodový hráč, když mu řeknete, co má dělat, ale za stavu 14-14 na Miragi by prostě neřekl 'rushnu underground a zabiju dva'. Když máte takového hráče, je to super, ale musíte pak pochopit, že udělá jenom to, co mu řeknete."

"Bylo těžké nevybrat bustera. Buster dokáže zaplnit jakoukoliv roli. Může hrát connector na Miragi když řeknu 'fakt mi to nejde, nech mě jít na B.' Není to o moc lepší než s interzem, ale je to aspoň jiné, a to chceme," vysvětlil změnu nafany. Chválou ale nešetřil ani na hvězdu týmu, Dimitrije "sh1ro" Sokolova. "Sh1ro je teď šílenej, je ve skvělé formě a věřím, že jednoho dne bude světová jednička," pochválil svého spoluhráče.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama