S1mple: V budoucnu budeme hrát mnohem lépe
Esport CS:GO Článek S1mple: V budoucnu budeme hrát mnohem lépe

S1mple: V budoucnu budeme hrát mnohem lépe

Aleš Pelc

Aleš Pelc

19. 7. 2022 17:40

Ukrajinská CS:GO hvězda se po finále IEM Cologne vyzpovídala serveru HLTV.org

Reklama

Grandfinále největšího letního CS:GO eventu - IEM Cologne zaujalo celý esportový svět. Stalo se nejsledovanějším Counter-Strike utkáním mimo Majory a v jeden okamžik ho sledovalo skoro jeden a čtvrt milionu diváků - k oné hranici chybělo 500 sledujících. Po bitvě trvající necelých sedm hodin si výhru turnaje připsal FaZe Clan, poslední mapa Nuke skončila nejtěsnějším možným rozdílem 16:14. Nejlepším hráčem turnaje byl i tak vyhlášen Aleksandr "S1mple" Kostyliev z Natus Vincere. Ukrajince si po zápase odchytl Milan "Striker" Švejda z HLTV.org, ptal se ho na hodnocení dohraného turnaje, nového spoluhráče - Viktora "sdy" Orudzheva a plány do budoucna.

 

Konec IEM Cologne, konec sezóny, poslední zápas, pět neuvěřitelných map, které byly napínavé až do samotného konce. Tipuji, že tvé pocity jsou stále čerstvé a neucelené, ale jaké to bylo hrát tak vyrovnanou sérii mezi dvěma nejlepšími týmy světa a před skvělým publikem?
Bylo to skvělé do té doby, než jsme prohráli kolo na A situ, kam následně ještě jednou zaútočili stylem, že prostě vyběhli ven. Cítili jsme, že už jsme tu mapu otočili. Myslím si, že to bylo nejtěžší finále, jaké jsem kdy hrál a všech deset hráčů a trenéři z něho získali mnoho zkušeností. Nezdařila se nám CT strana na Nuku a Mirage. Hlavně na Nuku, když jsme věděli, že provedou ten výběh, ale i tak… někteří hráči zapomněli, že si musíme vzít „main“, potřebujeme „zasmokovat“ dveře a držet ho, ale stalo se tak jen kvůli pozměněným pozicím. Pokud budeme pokračovat ve stejné sestavě se stejnou energií a množstvím přípravy, tak doufejme, že v budoucnu budeme hrát o mnoho lépe. Tahle část mi zlepšuje náladu.
Když zmiňuješ držení se této sestavy, IEM Cologne byl druhý turnaj s „sdy“. Nejdřív jste s ním získali první místo, teď druhé. Jaký máš pocit z hraní s ním v týmu na posledních dvou akcích? 
Připadá mi to skutečně dobré mít „sdy“ v týmu. Samozřejmě, nehrál na tier 1 úrovni nějakou dobu a má co dohánět, ale vidím v jeho očích, že se chce zlepšovat, učit a vyhrávat trofeje. A jak jsem řekl, je to jen otázka času, než se na tu úroveň dostane.
Po zápase jsi hodil svou stříbrnou medaili do davu fanoušků. Udělal jsi to z frustrace nebo jaký důvod to mělo?
Ne, ale cestuji pouze s jednou taškou a nemám místo ani na cenu MVP a medailí už mám v tašce mnoho.
Když mluvíš o domovu, je léto a budeš mít trochu volna. Už dříve jsi říkal, že je těžké cestovat a nemít žádné stálé bydliště. Na co se tedy teď těšíš a jak volno využiješ?
Těším se, že v nové sestavě budeme trénovat co nejvíc to půjde, abychom vyhrávali všechny další turnaje a porazili FaZe při příští příležitosti, protože to byla velice zajímavá a těžká hra a jsem si jistý, že v budoucnu budeme hrát mnohem lépe a střetnutí dopadne jiným výsledkem.
Abychom to uzavřeli, jednou jsi říkal, že musíte zastavit FaZe před získáním Intel Grand Slamu. Jsou teď na třech vítězstvích s šesti příležitostmi na finální čtvrté, jak těžké je bude zastavit na každém z těchto blížících se turnajů?
Bude to velice těžké. Jsem si jistý, že ostatní týmy je budou také chtít porazit a získat za to odměnu 100.000 dolarů. Stejně jako vždy půjdeme krůček po krůčku, budeme se učit z našich chyb a budeme hrát lépe, doufejme.

 

Nadcházející hráčská pauza znamená, že nejbližší turnaj nejvyšší úrovně týmy čeká až za měsíc. Necháme se překvapit, jak se "S1mplovi" a Na'Vi podaří přípravy a jestli potvrdí slova své hvězdy. 

Nestihli jste si vsadit na IEM Cologne? Nezoufejte a vsaďte si ve Fortuně na jiné turnaje s bonusem 700 Kč!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama