Šampionem Datart e:LIGY se stala FC Viktoria Plzeň
Esport FIFA 20 (PS4) Článek Šampionem Datart e:LIGY se stala FC Viktoria Plzeň

Šampionem Datart e:LIGY se stala FC Viktoria Plzeň

Nicolas Heller

Nicolas Heller

14. 1. 2020 13:37

Velkolepé finále Datart e:LIGY, které se konalo v pražské UNYP aréně, ovládla FC Viktoria Plzeň

Reklama

Velkolepé finále, které se uskutečnilo 12. ledna v pražské UNYP Aréně, na sebe upoutalo pozornost celé domácí FIFA komunity. Utkalo se v něm totiž všech 16 týmů české nejvyšší fotbalové soutěže v jejichž dresech nastoupili nejlepší domácí FIFA hráči. Ti se do samotného finále museli probojovat skrze online i offline kvalifikaci a obstát v obrovské konkurenci více jak 1 500 účastníků kvalifikační části ligy.

To se nakonec podařilo 32 nejlepším hráčům a právě ti dali dohromady dvoučlenné týmy a vybojovali si příležitost zahrát si o 150 000 Kč, body do prestižní mezinárodní série Global Series a mistrovský titul. Všech 16 týmů bylo rozlosováno do čtyř skupin, kde se utkaly systémem každý s každým. Z každé skupiny následně postoupily dva nejlepší týmy do čtvrtfinálových bojů. To se nakonec podařilo týmům FC Fastav Zlín, FK Mladá Boleslav, FC Baník Ostrava, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, SK Sigma Olomouc, SK Slavia Praha a Bohemians Praha 1905.

Šampionem Datart e:LIGY se stala FC Viktoria Plzeň

Ač byla plzeňská Viktoria jeden zápas od nepostupu do play-off, nakonec se jí podařilo s přehledm ovládnout čtvrtfinálový i semifinálový zápas, kde porazila Mladou Boleslav a zajistila si vysněné finále. Podobně se dařilo také Slavii. Ta si poradila nejprve 3:1 s pražskými Bohemians a vzápětí deklasovala v semifinále stejným rozdílem i Sigmu Olomouc. Finálový zápas nabídl pořádně okořeněné finále mezi dvěma fotbalovými giganty. Rozjetý vlak sešívaných se do finálového zápasu rozjel velmi sebejistě a první dvě hry měly jasného vítěze. Slavii v tomto momentě stačilo vyhrát jeden zápas ze tří a titul mohl směřovat do Edenu. Přišel však šokující zvrat a série tří vyhraných zápasů pro plzeňskou Viktorii znamenala zisk titulu z první sezóny Datart e:LIGY. T9Laky a Pikej se tak mohli radovat ze 150 000 Kč a slušné nadílky bodů do žebříčku Global Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama