Sazka eLEAGUE: Brute odchází s prázdnou, eSuba remizuje
Esport CS:GO Článek Sazka eLEAGUE: Brute odchází s prázdnou, eSuba remizuje

Sazka eLEAGUE: Brute odchází s prázdnou, eSuba remizuje

Michael Douša

Michael Douša

12. 5. 2020 11:21

V neděli 10.5. jsme se dočkali pátého kola Sazka eLEAGUE. Co jsme mohli vidět?

Reklama

eSuba vs. Defeaters - 1:1

Jak jsme psali v minulém článku, tento zápas byl kritickým pro oba týmy. Začali jsme na Mirage, což byl pick Defeaters, pokračovali jsme na Nuke.

Mirage začala relativně dominantně pro Defeaters, ti se dostali do pohodlného náskoku 5:1, pak je však eSuba dohnala a předehnala. Defeaters si však nenechali polovinu utéct před nosem až moc a téměř srovnali první polovinu na 8:7, s lehkou výhodou pro eSubu. Na druhé polovině se však ukázaly značné chyby jak týmové, tak individuální. Na hráčích se projevovala značná nervozita, ať už z výsledků zápasu, tak z tlaku veřejnosti a vedení týmu, což vedlo k mnoha dalším chybám - ať už netrefeným dýmovnicím, tak uhoření blogg1se ve vlastním molotovu za stavu 14:14. Přestože Lukáš "Levi" Bouřa se držel ve vedení tabulky a celého zápasu, na konci si získal přes 30 killů. Ale to k vítězství nestačilo, Defeaters si získali vedení a vyhráli svou mapu 16:14.

Nuke však znamenal úplně jinou dynamiku. Přestože si Defeaters vzali první dvě kola, pak už si ale vzali slovo chlapci v modrém. Byly to konstantní výkony Erika "The eLiVe" Sitha a Lukáše "Levi" Bouři, které držely eSubu nad vodou a dovedly eSubu do vedení 10:5 v první polovině. Druhá polovina dala do začátku tři kola do vínku Defeaters, pak se ale opět chopili slova pánové v barvách eSuby. Defeaters už ale nedokázali vybudovat dostatečnou opozici proti eSubě a ta si tak odnesla druhou mapu se skore 16:9.

Team Brute vs. Gunrunners - 0:2

Team Brute ani Gunrunners se nevydali cestou exotických či příliš složitých map, mohli jsme tak vidět Mirage od Gunrunners a Inferno od Brute.

Mirage začala velmi dominantně pro Gunrunners, ti si sebrali velmi silná čtyři kola, pak ale přišel zlom a díky výborným clutchům od Filipa "AJTT" Dolenského a Ondřeje "Crazyy" Švece se Brute rychle oklepali a ještě rychleji přešli do vedení a Gunrunners vyhráli jen pouhá dvě další kola do konce poloviny. Brute ukázali výbornou formu a na CT straně tak nenechali teroristům žádnou šanci položit bombu. Získali tak první polovinu s vedením tří kol, tedy 9:6. Druhá polovina začala zase dominancí Brute, ti si získali tři kola a tak nebezpečné vedení 12:6. Gunrunners se revanšovali sérií pěti kol, pak však byla kola házena jako horký brambor, což vedlo k prodloužení. V něm si díky konzistenci Martina "Dytor" Handla připsali Gunrunners vítězství za skore 19:16.

Druhá mapa začala mnohem vyrovnaněji než ta první a Brute se stále nedařilo najít si tu ideální taktiku a Gunrunners si tak vybudovali malou výhodu 6:4. Tu se jim ale podařilo obrátit ve výhodu velkou a uzavřeli polovinu 10:5, což znamenalo velké problémy do druhé poloviny pro Brute. Ti si druhou polovinu otevřeli pistolemi, ale velmi rychle se zase slova ujali Gunrunners. Ti se dostali do nebezpečného pětibodového náskoku, to jim Brute ovšem nepřáli a rychle srovnali. Pak už následoval stejný scénář jako na Mirage - střídání kol od jednoho týmu k druhému, až do situace 14:14. Tentokrát nás však nečekalo prodloužení, nýbrž clutch Matěje "Twist" Petráše, který v poslední vteřině celého zápasu zabil svého nepřítele a uzavřel tak mapu 16:14.

Sinners vs. RAMS - 2:0

První mapa, Inferno, kterou si vybrali Sinners, začala velmi překvapivě. Kupodivu se RAMS během první 10 kol drželi velmi obstojně a drželi tak Sinners docela na uzdě, pak už ale přišlo nevyhnutelné a Sinners si vystříleli značné vedení na 10:5 v první polovině. Druhé pistole zase padly na stranu RAMS, člověk by však myslel, že to bylo poslední kolo, které si RAMS uzmuli. To platilo, dokud si Sinners nezajistili match point. Pak přišel na straně Sinners nevysvětlitelný breakdown a prohráli dalších pět kol. Pak už ale konečně ukončili první, svou mapu 16:11.

Druhou mapu však odehráli Sinners v podobně ležérním stylu. Nuke dopadl 16:11, ale jak uznali sami Sinners v pozápasovém rozhovoru, moc si z té hry nedělali. Uznali, že nepotřebují hrát top taktiky proti týmu jako je RAMS, a tak jsme viděli opravdu základní taktiky a rushe, což na RAMS platilo, především proto, že Sinners měli výhodu, co se aimu týkalo. A tak si Sinners odnesli jasnou výhru 2:0.

Sampi vs. Enterprise - 2:0

Jako poslední zápas jsme mohli vidět zápas mezi Sampi a Enterprise na Infernu a Overpassu.

Inferno začalo velmi silně pro Sampi, kteří si odnesli čtyři kola, ty však Enterprise rychle dohnali. Pak ovšem Sampi chytili svou slinu, a dovedli první polovinu do relativně suverénního vedení 9:6. Pak již však byla hra velmi vyrovnaná a byly to právě výkony Matúše "uZman" Rechtoroviče, které držely Enterprise nad vodou. Druhá polovina přinesla Enterprise však pouhých pět kol, což na výborně sehrané Sampi už nestačilo.

Overpass začal na to, že to byl pick Enterprise, absolutní dominancí pro Sampi. Enterprise se podařilo v první polovině získat pouhá tři kola, zbytek si vzali Sampi. Vypadalo to pro slovenskou sestavu opravdu špatně, ve druhé polovině však přišel zázrak. Za stavu 14:4, tedy nemožného pro tým, který bodově zaostával, dojít vítězství, se podařilo Enterprise pod vedením Tomáše "teCkoO" Koširera přinutit Sampi k takovému choke, za který by se ani nestyděli Liquid v roce 2016, dojít do přesčasu a bojovat i po stavu 15:15. Nakonec ale v prodloužení podlehli Sampi, kteří je jen tak tak ustříleli se skore 19:16.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama