Sazka eLEAGUE má po pěti splitech nového vládce! Titul si z FOR GAMES odnáší tým ENTERPRISE.
Esport CS:GO Článek Sazka eLEAGUE má po pěti splitech nového vládce! Titul si z FOR GAMES odnáší tým ENTERPRISE.

Sazka eLEAGUE má po pěti splitech nového vládce! Titul si z FOR GAMES odnáší tým ENTERPRISE.

Aleš Pelc

Aleš Pelc

10. 10. 2022 15:47

Sinners sesedli z trůnu po dvou a půl letech

Reklama

Opět po roce se Sazka eLEAGUE přesunula do LAN prostředí v areálu FOR GAMES na letňanském výstavišti. Na rozdíl od předchozích ročníků ale přinesla jiného vítěze. Liberecký celek Sinners, který soutěži od jejího založení v roce 2020 dominoval a vyhrál všech pět odehraných splitů včetně dvou offline finálových akcí, tentokrát skončil mimo grandfinálové pozice. Tým hvězd v pátek nestačil na eSubu, a to velkým rozdílem. Modrobílý tým dominoval v prvním polovinách obou map, následně už nebylo těžké je dotáhnout do vítězného konce a výsledkem 16:7, 16:6 si zasloužil vstupenku do finálového zápasu o půl milionu korun.

Sazka eLEAGUE má po pěti splitech nového vládce! Titul si z FOR GAMES odnáší tým ENTERPRISE.

Blogg1s - alpha a omega eSuby v nejedné hře

Ani druhé semifinále nezačalo podle předpokladů favorita. Úvodní mapu v duelu Entropiq Prague proti ENTEPRISE si připsal pražský celek, a to i přes to, že měl o čtrnáct entryfragů méně než soupeři. Druhá mapa Inferno už putovala na konto červenočerné organizace. Značnou zásluhu na tom měl Rumun Raul „Blytz“ Gligor, který svůj tým táhl se skóre 24-13 a 105 ADR. Na rozhodujícím Overpasse se už sice srovnal počet entryfragů na obou stranách, ENTERPRISE ale místo toho zužitkovali svůj vyrovnaný týmový výkon a podle předpokladů postoupili do top2 po mapách 14:16, 16:10 a 16:10.

Sobotní zápas o třetí místo tedy čekal Sinners s Entropiqem. Střetnutí začalo ze strany Liberečanů opět dost nejistě, nedařilo se jim pořádně určovat průběh utkání a za obranu na mapě Mirage dokonce prohrávali 7:8. Hra za útočící stranu ale hráče Sinners posadila na vítěznou vlnu. Mirage skončila 16:12 v jejich prospěch a na následujícím Vertigu nedali Pražanům absolutně žádnou šanci se chytit nastoleného tempa. Druhá mapa skončila jednoznačně 16:4. Třetí místo zdaleka není uspokojivým výsledkem pro nejlepší československý CS:GO tým posledních let, ale každá série jednou končí a alespoň ukázal, že i kolapsu se dokáže postavit zpět na nohy.

Podvečerní Grandfinále nabídlo vše, co by si mohli fanoušci přát. Reprezentanti eSuby nastupovali pod váhou očekávání, zda navážou na předchozí výkon, na druhé straně byla otázkou nejistota z duelu s Entropiqem. Okamžitě po startu utkání bylo jasné, ENTERPRISE se z předchozího dne poučili a vedli tento zápas k rychlému konci. CT stranu na mapě Nuke – map picku soupeře, zvládli perfektně se skóre 11:4 a hrnuli se k vedení v sérii. Modrá krev ještě vzdorovala, ne však dostatečně silně a Nuke šel pro sestavu vedenou eLiVem výsledkem 16:10. Další na řadě bylo Inferno, ikona Counter-Strike série, kde často rozhodují jen detaily. Tentokrát tím jedním detailem nebyla žádná chyba, ale naopak famózní výkon nejmladšího a nejméně zkušeného účastníka tohoto finále – Jakuba „M1key“ Krauska. Během 24 kol nasbíral 29 killů a v doprovodu Blogg1se, Pechyna a hlasitého publika přestříleli ENTERPRISE 16:8. 

Konec druhé mapy naznačoval, že by eSuba mohla svůj příběh o cestě nejtěžším možným pavoukem v Sazka eLEAGUE zakončit převzetím trofeje. Ne vždy ale mohou příběhy končit šťastně, minimálně to tak platí v letošním sezóně pro modrobílé barvy. Stejně jako na mapě Nuke začínali ENTERPRISE na bránící straně a znovu z toho těžili na maximum. Jediným, kdo dokázal více odporovat, byl Blogg1s, ale ani heroické snažení eSubáckého snipera neodvrátilo skóre 9:6 pro obránce. Po prohození stran mohlo přijít rychlé srovnání, eSuba se totiž zmocnila pistolového kola. Místo dohnání v ten moment jen dvoukolové ztráty ale přišlo podcenění situace a zbytečná chyba. Vyhraný forcebuy a nulová ekonomika soupeře v následujících kolech posunula ENTERPRISE ke dvanáctému bodu bez větších potíží a během chvíle i ke skóre 14:8. Modrá krev se z posledních sil snažila ofenzívu soupeře zastavit, ale nic víc, než oddálení konce o tři kola se ji nakonec nepodařilo. Po vydařeném týmovém, dobře koordinovaném výkonu ukončila sestava čtyř národností v barvách ENTERPRISE grandfinále výsledkem 16:10, 8:16 a 16:11.

Sazka eLEAGUE má po pěti splitech nového vládce! Titul si z FOR GAMES odnáší tým ENTERPRISE.

Blytz - Most Valuable Player turnaje

Pro organizaci vlastněnou Danielem Křetínským jde o první CS:GO trofej získanou na offline akci a první od jara letošního roku. Mimo trofeje si připisuje na konto i půl miliony korun, pro druhého finalistu je částka pětinová. Ceny si odnesli i jednotliví hráči vítězné pětice, jako MVP turnaje byl vyhlášen Blytz, ocenění za nejvíce killů získal kapitán týmů – The eLiVe. Cenu útěchy za nejvíce fanoušků dostala eSuba. Sezóna 2022 pro Sazka eLEAGUE v CS:GO tak končí, návrat můžete očekávat na jaře příštího roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama