Sazka eLEAGUE: Sampi drtí Gunrunners, eSuba poprvé vítězí
Esport CS:GO Článek Sazka eLEAGUE: Sampi drtí Gunrunners, eSuba poprvé vítězí

Sazka eLEAGUE: Sampi drtí Gunrunners, eSuba poprvé vítězí

Michael Douša

Michael Douša

2. 6. 2020 10:53

Shrnutí a výsledky 7. kola Sazka eLEAGUE.

Reklama

Gunrunners vs. Sampi

Gunrunners nás v již druhém zápase této neděle zavedli na nevídané Vertigo a Sampi vsadili na jistojisté Inferno.

Vertigo otevřeli Sampi na CT straně silnými pistolemi, Gunrunners si ale nenechali nic líbit a vrhli se do tří kol vítězně. Sampi ovšem rychle vyrovnali a díky 1v2 clutchi Marka "Kinzo" Bílka se dostali do dvojnásobného vedení. V jedenáctém kole sice GRS získali své čtvrté kolo, Sampi ale clutchem Dominika "Fraged" Herze získali pětibodové vedení. Aby těch clutchů nebylo málo, další si na straně GRS připsal David "forsyy" Bílý a zabránil tak příliš velkému náskoku Sampi do druhé poloviny. 10:5 pro Sampi, to ale nebyl všem dnům konec. Martin "Dytor" Handl si ve druhých pistolkách dal perfektní ace, kterým se vrátil do hry v opravdu teatrálním stylu. Byli to ale modří Sampi, kteří se provezli celou mapou velmi dominantně a nedali Gunrunners mnoho příležitostí vrátit se do vítězné série. 16:8 pro Sampi.

Druhou mapu si začali budovat Sampi a v jejich budování se jim podařilo nastavit čtyřbodový náskok, pak ale Gunrunners otočili a dokonce díky výborným výkonům Lukáše "LucasP" Pócsika v 1v3 situacích se jim podařilo Sampi předehnat. Byl to ale Martin "Pechyn" Pechoušek, který si dal eso a dostal Sampi na vítěznou vlnu. Ta ale netrvala dlouho, připsali si pouhé dva body a Gunrunners uzavřeli první polovinu vítězně, 8:7. Do druhé však vstoupili vítězně opět Sampi a to především díky Pechynovi, který se držel v čele tabulky s 32 killy po 20 kolech. Sampi se dostali téměř až na match point, Gunrunners ale našlápli do hry a ukázali, že se jim nemá křivdit. Za situace 14:14 pak Sampi byli v žalostné finanční situaci, proto se rozhodli pro rush midu za CT stranu a dostali se na match point. Poslední kolo už  bylo masakrem Sampi a Gunrunners se tak nedostali ani do OT. A Pechyn si nasbíral 43 killů, rekord v rámci Sazka eLEAGUE.

eSuba vs. Enterprise

Třetí nedělní zápas jsme vykopli na Nuke, taktéž docela nepopulární mapě na Sazka eLEAGUE a pokračovali jsme Overpassem, který si vybral tým Enterprise. 

Nuke začal úspěšnými pistolkami pro Enterprise, úspěšná kola si však zanedlouho připsali i modří v eSubě a měli čtyřkolový náskok. Pak se slova ale ujali hráči v Enterprise, kde jsme nejvíc slyšeli Matúša "uZman" Rechtoroviče s Patrikem "Zero" Žúdelem, ovšem vůbec se ke slovu nedostali Martin "creZe" Bagala s Tomášem "teCkoO" Koširerem, kteří po první polovině byli dohromady na sedmi killech, pět z nich bylo od teCka a pouhé dva od creZeho. Nakonec se eSubě podařilo uzavřít první polovinu s vedením 9:6. Druhou polovinu začali opět Enterprise a dorovnali eSubu, ovšem ta si je nenechala u těla na dlouho. Získala tři kola, Enterprise ale zase dorovnali a eSuba byla ve špatné finanční situaci. To dovolilo slovenskému týmu posunout se na 14 bodů a eSuba se musela hodně snažit, aby se Enterprise nedostali ani o kousek dál. Sice eSuba jako první dosáhla 15 bodů, šlo se ale do prodloužení. První polovinu prodloužení si celou pro sebe vzala eSuba a Enterprise tak museli zabojovat na CT straně. Vybojovali dvě kola, ale kvůli děsivému timingu prohrál teCkoO 1v1 clutch a první mapa tak skončila ukrutně těsných 19:17 pro eSubu.

Overpass začal pistolemi pro eSubu a to předznamenalo téměř celé dění první poloviny. ESuba vedená Lukášem "Levi" Bouřou a Dominikem "NIO" Maxianem se ujala silného vedení a už už se mohli do druhé poloviny dostat s vedením 11:4, ovšem eSubě se nepodařilo znovu efektivně vybudovat 5-man-tower z roku 2016, jak se onehdy podařilo Davidu "kaparzo" Lacinovi - tentokrát se totiž Blogg1sovi podařilo postavit se až napodruhé a mezitím už Enterprise položili bombu. Tak se modří museli spokojit pouze s 10:5. A s tím otevřeli i druhé pistole a následující dvě kola. Enterprise ale začali na modrou krev dotahovat a dostali se na dvojcifernou hranici. To byl klíčový moment pro probuzení eSuby, která vytáhla body až na match point a díky 1v2 clutchi Erika "The eLiVe" Sitha eSuba zvítězila a vysloužila si tři body k dobru.

Sinners vs. Defeaters

Díky Sinners jsme se v předposledním zápase podívali na Mirage a Defeaters také zvolili jistou mapu - Inferno.

Defeaters nikdo nedával moc šancí na vítězství a Sinners o to méně. Sinners si získali silný šestibodový náskok, pak se ale Defeaters vrhli na výborný vítězný streak a díky přesným střelám Kristiána "heikkoL" Gabery dorovnali na liberecké hříšníky. Ti ale B rushem zdecimovali Defeaters  a nakonec uzavřeli první polovinu s výhodou 9:6. Druhá polovina ale začala ve znamení Defeaters, kteří dokonce vedli nad Sinners, ti však nasednuli na vlak do stanice vítězství a zvítězili na Mirage se skore 16:11.

Inferno začalo brutálním masakrem na midu, kdy Sinners zničili všechny hráče Defeaters během 15 vteřin. Druhé kolo jim ale Defeaters oplatili a i přes finanční nevýhodu zlískali Sinners na Ačku. Třetí kolo ale zase padlo na stranu Sinners, kteří díky vynikající práci s Desert Eaglem Maxe "SHOCK" Kvapila a hned o kolo později se mu málem povedlo clutchnout i další kolo, ale to mu nedovolil Tomáš "system" Zemko a skore bylo opět vyrovnáno. Sinners pak ale opět najeli na vítěznou sérii a začali Defeaterům utíkat, 11:4 pro Sinners. V druhé polovině ale nastoupili do hry Defeaters a začali na Sinners dotahovat. Sinners ale díky 1v2 clutchi SHOCKa pokračovali na match point a vyhráli tak i svůj poslední zápas a můžeme teď říct, že Sinners měli v eLEAGUE velmi čestný běh a bez jediné prohrané mapy se tak po právu postavili na první místo úvodní části.

Brute vs. RAMS 

První mapa dopadla velmi překvapivě. Dust II měl být výběrem Brute, ale opravdu tak nevypadal. Mapa byla již od počátku velmi vyrovnaná, Brute se však asi necítili ve své kůži, obzvlášť Lukáš "Majky" Měcháček zaostával killy za svým týmem. Naopak Mikkel "Flip1" Gelver z týmu RAMS podával velmi konstantní výkony a často se týmu RAMS dařilo dostat se do výhodné clutch situace, kdy stáli proti samotnému Karlu "fredi" Královci. První polovinu uzavřeli RAMS velmi těsnou výhodou 8:7, druhá polovina byla vyrovnaná do stavu 10:10, pak se ale RAMS ujali vedení a uzavřeli svou vítěznou sérií 16:11.

Mirage dopadla snad ještě hůř, než by kdo doufal. Brute od začátku zaostávali za RAMS a nebyli schopni vystavět opozici proti agresivním RAMS, kterým se podařilo uzavřít polovinu s výhodou 9:6. Druhá začala opět rychlým nástupem RAMS a přestože se snažili Brute mezinárodní celek dorovnat, nedařilo se jim to a za stavu 11:7 pro RAMS začalo svítat na lepší časy. Nepodařilo se jim dorovnat úplně a RAMS se dostali až na finální šestnáctibodovou hranici a dokázali nemožné - porazili tým Brute a posunuli se na čtvrtou příčku v žebříčku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama