Sazka eLEAGUE: Semifinále play-off je za dveřmi
Esport CS:GO Článek Sazka eLEAGUE: Semifinále play-off je za dveřmi

Sazka eLEAGUE: Semifinále play-off je za dveřmi

Michael Douša

Michael Douša

15. 10. 2020 21:30

Finále o 700 tisíc korun již tento víkend.

Reklama
Je to tu - první ročník Sazka eLEAGUE se blíží ke konci a 700 tisíc korun si najde již tento víkend svého majitele. Nezapomeňte všechny streamy vyřazovacích bojů sledovat na twitch.tv/eleaguecz.

První split byl teprve rozehřívacím kolem pro to, co nás čeká nyní. V prvním splitu se hrálo o menší obnosy, všechny zápasy se hrály online a od začátku bylo mnohým jasné, kdo si odnese vítězství. Minulí vítězové, tým SINNERS, ale v druhém splitu nevypadal už tak přesvědčivě, jako napoprvé. I přesto se ale umístili na prvním místě žebříčku a spolu s eSubou, minulými finalisty, si tak vyhráli volňáska do semifinále.

Začíná se již ve čtvrtek 15. října v 15:00, na co se tedy můžeme těšit?

BRUTE vs. Entropiq, 15. října, 15:00

Týmy které se umístily hned za sebou - tedy čtvrtí Brute a pátí Entropiq - se poperou v prvním čtvrtfinále o postup do semifinále, kde se vítěz utká s obhájci titulu, Sinners. Jedná se ale o takovou reprízu šestého kola, kde už se tyto dva týmy mezi sebou utkaly a že by byl ten zápas vyrovnaný se úplně říct nedá. Ba dokonce se jedná o jedinou prohru, kterou si Entropiq připsali, a to se jim podařilo uhrát remízu i proti eSubě a Sinners.

Je těžké odhadnout vítěze tohoto zápasu, ale Brute se určitě nebudou chtít porazit od Entropiq, kterým před třemi týdny dali na frak. V jejich prospěch také hraje to, že Entropiq nebyli ve svých výkonech tolik přesvědčiví po celou dobu druhého splitu - sice mají o tři prohry méně, než Brute, ale zato uhráli pouhé remízy i proti týmům jako je eEriness a Dark Tigers, kteří nyní hrají o baráž a všeobecně byli tak trochu otloukánky silnějších týmů.

Ať už ale postoupí z tohoto čtvrtfinále kdokoliv, neočekáváme velkou šanci na uzmutí byť jedné mapy. Sinners jsou nyní solidně rozjetí a od třetího kola druhého splitu si přičetli samé výhry a jednu jedinou prohranou mapu proti eSubě.

SAMPI vs. ENTERPRISE

Zápas Sampi a Enterprise je ale úplně jiný příběh. SAMPI se podařilo bodově dorovnat i eSubu, které se nezadařilo a sedmé kolo neuzavřela s takovou grácií, jak mnozí chtěli a doufali - prohráli totiž Dark Tigers, týmu, který nyní skončil v baráži. ENTERPRISE zase s novou sestavou úplně nenajeli na tempo, které v jarním splitu měli, tehdy ještě pod vlajkou Gunrunners, když postoupili rovnou do semifinále.

Proti SAMPI už ENTERPRISE remizovali v pátém kole, ale tentokrát se na remízy nehraje a vyhrát může jen jeden. Vše nahrává SAMPI, kteří mají i velkou šanci porazit v případném semifinále eSubu, která asi není úplně v takovém stavu, jak by bylo pro semifinále záhodno, vzhledem k jejich neúspěchu proti Dark Tigers. Vidíme to tak na vítězství SAMPI i s potenciálem na spot ve finále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama