Sazka eLEAGUE: Souboj titánů, padnou poprvé Sinners?
Esport CS:GO Článek Sazka eLEAGUE: Souboj titánů, padnou poprvé Sinners?

Sazka eLEAGUE: Souboj titánů, padnou poprvé Sinners?

Michael Douša

Michael Douša

17. 5. 2020 20:29

Porazí Janktův tým rozjeté Sinners? Na programu je 6. kolo SAZKA eLEAGUE.

Reklama

Již v neděli 17. května nás čeká šesté, tedy předposlední, kolo úvodní fáze jarního splitu Sazka eLEAGUE. To tak znamená, že pokud nedojde v následujících kolech k velkým překvapením, je velmi pravděpodobné, že týmy, které už teď najdeme na chvostu tabulky, budou muset po sedmém kole do baráže, kde se octnou s týmy z otevřené kvalifikace, zatímco prvních šest týmů ze současné tabulky postoupí do play-off. Co nás tedy v šestém kole čeká?

Team Brute vs. eSuba - 13:00

Úvodní zápas nám přinese přestřelku mezi českou tradiční organizací eSuba a relativně mladou, jak organizačně, tak věkem hráčů, soupisku Team Brute.

Brute v minulém kole poprvé zažili krach, kdy je překvapili Gunrunners a Brute si tak odnesli porážku 2:0. Přestože tak můžeme usoudit, že nejsou v nejlepším rozpoložení, asi se nemusíme bát, že by v neděli došlo k nějakému velkému debaklu. V týdnu se Brute rozehráli proti Defeaters, kteří v minulém týdnu s eSubou remizovali, a tak se asi Brute porážky moc nebojí.

Esuba má situaci o něco horší, přestože již dlouho slibuje návrat ve velkém stylu, pořád jsme se od nich nedočkali jediného vítězství a zlí jazykové vyjadřují obavu, jestli se ho vůbec dočkáme. V týdnu se jim sice podařilo zvítězit nad Eclot Gaming, pak je ale zase čekala porážka od Bloody Devils, jejich forma tak vypadá dost kolébavě, podobně, jako když porazili Sinners, ale pak nedokázali zvítězit ani nad Defeaters v minulém týdnu.

RAMS vs. Defeaters - 15:00

Druhý zápas nám přinese novou sestavu RAMS proti již relativně zaběhnutým Defeaters. Jak to dopadne?

RAMS přišli o svého českého střelce Simona "Kwertzz" Horáka, který přešel za Davidem "Kaparzo" Lacinou do Team Gravity. VRAMS jeho místa přebral Robert "manguss" Kasper. Juraj "nelv1" Minar hodnotí příchod mangusse pozitivně, snad údajně přinese do týmu nového ducha. Je však otázkou, jestli se vůbec stihl tým za 2 tréninkové dny sehrát.

Defeaters v minulém kole hráli proti eSubě solidně a jednoznačně jsou v tomto zápase v lepší pozici, především proto, že celkem si v turnaji stojí na pohodlném pátém místě, které jim zaručuje postup do play-off, zatímco RAMS jsou právě na tom pověstném chvostu spolu s eSubou. Psychologická výhoda tak bude na straně Defeaters, stejně tak délka souhry, se kterou teď budou muset bojovat RAMS s novým přírůstkem.

Sinners vs. Sampi - 17:00

Třetí zápas možná přinese překvapení. Ne, kouzelník asi nepřijde, ovšem podle některých spekulací bychom se mohli dočkat první ztracené mapy na straně Sinners. Budou Sampi opravdu tak silní, aby porazili aspoň jednou Sinners?

Sinners se na československé scéně neukazují až tak silně, jako tomu bývalo dříve. Přestože se stále drží v čelech tabulek největších českých turnajů, jejich vítězství už nejsou tak suverénní. Na Cool Lize si v posledních třech kolech odnesli dvě velmi těsné výhry 16:14 a prohru proti eSubě. Docela se jim však dařilo v mezinárodním měřítku, porazili Complexity a měli match point nad týmem Secret, který by vedl k výhře 2:0 v turnaji Home Sweet Home. 

Sampi se však na československé scéně drží dobře. Zatím jsou bez prohry a přichází tak na mysl myšlenka, jestli náhodou neobstojí ještě lépe, než samotní Sinners. Nezbývá, než se přesvědčit na vlastní oči!

Gunrunners vs. Enterprise - 19:00

Uzavřeme náramnou podívanou v podání Gunrunners a Enterprise na dobrou noc.

Gunrunners jsou rozjetí a nevypadají, že by to chtěli měnit. V Cool Lize postoupili do play-off z jistého druhého místa hned za Sinners a v minulém kole eLEAGUE si proti Brute v žádném případě nebrali servítky, ba dokonce jim to nandali rovnou 2:0.

Enterprise sice minule předvedli náramný comeback na Overpassu proti Sampi, v šestém kole ale budou muset přijít s ještě lepší formou. Sampi byli těžkým soupeřem, Gunrunners možná budou ještě těžší. Enterprise se tak šance na uhrání dalších bodů do konce první fáze tenčí, ale zjevně neklesají na mysli. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama