Sbohem, BLASTe. Na Showdown nepůjdou Sinners ani MOUZ
Esport CS:GO Článek Sbohem, BLASTe. Na Showdown nepůjdou Sinners ani MOUZ

Sbohem, BLASTe. Na Showdown nepůjdou Sinners ani MOUZ

Michael Douša

Michael Douša

26. 9. 2022 15:44

Československé naděje s kvalifikací na BLAST Premier Showdown pohasly.

Reklama
Československé naděje s kvalifikací na BLAST Premier Showdown pohasly.

Je tomu jen několik dní, co BLAST oznámil, že první Major roku 2023 bude v jeho režii, a to ve Francii. Tím Valve pouze podtrhlo váhu, kterou tomuto vynikajícímu organizátorovi CS:GO turnajů přikládá, takže jeho turnaje získávají ještě na větší prestiži. O to více však fanoušky bolí, když se jejich vybrané týmy nemohou zúčastnit.

A s tím se musí popasovat i čeští a slovenští fanoušci. Na kvalifikaci na BLAST Premier Showdown se tureckým Eternal Fire podařilo eliminovat nejen nejlepší tým kvalifikačního turnaje, a to MOUZ se slovenským střelcem Davidem "frozen" Čerňanským, ale ve finále také i české SINNERS.

Tím se česká účast na sérii BLAST Premier Fall omezuje na tým OG, který se na Showdownu vůbec neukáže. Ti naštěstí mají už jistý postup na BLAST Premier Fall Final, kde se Adam "NEOFRAG" Zouhar pokusí potahat svůj tým k vysněné trofeji, cesta ale bude trnitá. 

Sbohem, BLASTe. Na Showdown nepůjdou Sinners ani MOUZ

V této sestavě NEOFRAG poprvé opravdu oslnil svět.

Navíc to, bráno čistě dle statistik NEOFRAGA, nevypadá, že by měl v OG zrovna nejlepší hvězdnou pozici. Zatímco v Sinners byl mnohdy hvězdou serveru, v OG se omezuje na poněkud horší statistiky. Ačkoliv jako tým jsou OG jednoznačně úspěšnější než Sinners (o tom vypovídá i pozice na světovém žebříčku - zatímco Sinners jsou na hranici nejlepších padesáti, OG jsou na dvanáctém místě), NEOFRAG má mnohem častěji horší rating. Z šesti odehraných turnajů měl na rovných 50 % negativní rating, zatímco v Sinners se mu taková situace stala pouze osmkrát, přibližně jen na 10 % odehraných turnajů. 

Povede se mu tahle nešťastná statistika zvrátit, nebo je to prostě úděl jeho role v OG? Na to si musíme počkat na BLAST Premier Fall Finals.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama