SCUM byl kvůli kritice nucen odstranit ze hry tetování s nacistickými symboly
Zajímavosti Článek SCUM byl kvůli kritice nucen odstranit ze hry tetování s nacistickými symboly

SCUM byl kvůli kritice nucen odstranit ze hry tetování s nacistickými symboly

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

3. 9. 2018 13:07

A vydavatel nyní detailně prověřuje všechny assety hry, zda nenajde něco dalšího

Reklama

Aktuální survival hit SCUM vyšel minulý týden na Steamu a koupilo si jej více než 250 000 zákazníků, což je úctyhodné číslo. Bohužel má za sebou již první malou kauzu. Hráči zjistili, že si ve hře mohou na svou postavu umístit nacistické tetování.

Jedná se o tetování, která se odemknou po zakoupení Supporter balíčku. Jde o dvě čísla na temeni - 14 a 88. Obě mají pozadí v nacistické symbolice a jsou také nejčastěji používány. Číslo 14 odkazuje na výrok "Musíme ochránit existenci našich lidí a budoucnost pro bílé děti." a číslo 88 je v nacistickém prostředí využívána jako šifra pro "Heil Hitler!", protože je písmeno H je osmé v abecedě. Spojení 14/88 je tak čirou esencí nacismu a přesně v tom významu je neonacisty také používáno.

Hráči byli tetováním pobouřeni a nesouhlasně se proto vyjadřovali na sociální sítě. Poté tetování tiše zmizelo. Jediná reakce padla od komunitního manažera Zenoslava, který napsal, že se jedná pouze o hru a fikci. A pokud se někdo cítí ublíženě kvůli textuře ve hře, tak by ji neměl hrát, protože kdyby měli odstraňovat vše, co by se mohlo někoho dotknout, tak by ze hry nakonec nezbylo nic. Později se se vydavatel Devolver Digital nechal slyšet, že rozhodně nesouhlasí s použitím nacistických symbolů a jakéhokoliv jiného nevhodného obsahu ve hře SCUM a provádí detailní prověřování assetů hry.

Je sice pravda, že ve hře hrajete za nejhorší kriminálníky, takže takové tetování by teoreticky bylo opodstatněné, ale je to jen hra a není potřeba zvýrazňovat neonacistické symboly.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama