Sega Europe přechází na plně recyklovatelné obaly her
Zajímavosti Článek Sega Europe přechází na plně recyklovatelné obaly her

Sega Europe přechází na plně recyklovatelné obaly her

Tomáš Rosa

Tomáš Rosa

4. 2. 2020 18:14

Myslete zeleně jako Sega.

Reklama

Ekologie se stala trendem 21. století, zvlášť poslední dekády. Evropská divize japonského vydavatelského studia Sega v tomto nechce zaostávat, a tak na Twitteru přišla s oznámením, že má v úmyslu používat plně recykovatelné obaly PC her.

Zeleně myslí už od vydání Football Manager 2020, jenž vyšel koncem října minulého roku v kartonovém obalu. Jako další se kartonu dočká definitivní edice Total War: Rome 2 - Enemy at the Gates vycházející 6. února.

K tématu "ekologie" se ještě před vydáním Football Manager 2020 vyjádřil v otevřeném dopise na blogu Miles Jacobson, ředitel Sports Interactive Studio, kteří stojí za vývojem. Ten potvrdil, že za rozhodnutím přestat používat plastové obaly, jenž jsou hojně využívané v herním průmyslu a snížit tím negativní dopad na enviromentální prostředí, stojí Sega i její dceřiné společnosti. Je to především reakce na klimatický summit OSN z roku 2019. Ironií je, že tato šlechetná změna vyjde o 20 centů za kus dráž.

Ale to jim rozhodně vrásky nedělá, jak Jacobson pronesl v dalším otevřeném dopise španělskému fotbalistovi Hectoru Bellerinovi: "Když nebude planeta, tak nebude kde utrácet peníze." Moudrá to slova.

Co se týče obalů her u konzolí, zde Sega nepodnikne žádné změny kvůli vlastnickým právům, které náleží především Sony, Microsoftu a Nintendu. V tomto případě je to právě na herních gigantech, aby se postarali o ekologičtější řešení.  

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama