Sega oznámila Total War: Pharaoh. Trailer láká na epické bitvy
Gaming Článek Sega oznámila Total War: Pharaoh. Trailer láká na epické bitvy

Sega oznámila Total War: Pharaoh. Trailer láká na epické bitvy

Josef Ventrča

Josef Ventrča

24. 5. 2023 16:36

Bohové Egypta volají.

Reklama

Společnost Sega společně s vývojáři z Creative Assembly v úterý představili první trailer k novému dílu populární tahové strategie Total War, který ponese jméno Pharaoh. Tím se potvrdily nedávné spekulace známého leakera Billbil-kuna, navíc tvůrci sdělili i další důležité informace týkající se chystaných edic, obsahu i data vydání. A jak samotný název napovídá, dobývat se bude starověký Egypt.

Konkrétně se má časové zasazení odehrávat v době bronzové během událostí na konci Nové říše. Autoři ji popisují jako dobu úpadku, ve které proti sobě stojí několik království bojujících o přežití jejich dynastie. Kromě Egypta se zde mají vyskytovat i Chetitská říše a Kanaán. S největší pravděpodobností pak můžeme očekávat i další frakce v podobě placených DLC, jak je u této série zvykem.

V hratelnosti se má objevit několik novinek. Dynamické taktické bitvy mají kromě známých funkcí taky obsahovat dramatické změny počasí, včetně událostí jako požáry, které hráči mohou založit a třeba je i využít ve svém bojovém plánu pro odříznutí nepřátelských jednotek. Budou se zde vyskytovat i písečné bouře ovlivňující vývoj válek. Vývojáři taky slibují možnosti přizpůsobení kampaně a tvrdí, že jakékoliv opakování nebude stejné. Tím se má dosáhnout vylepšeným editorem vstupních bodů, rozmístěním frakcí, nastavením vlastních cílů a dalších podmínek.

Tři edice v prodeji

Total War: Pharaoh vyjde pouze na PC, a to ve službách Steam a Epic Games Store v říjnu 2023. Hráči, kteří si titul předobjednají, získají přístup ke dvěma exkluzivním kosmetickým balíčkům Avatar of the Gods a Heart of the Shardana, dále pak jim bude umožněno se zúčastnit víkendového předběžného přístupu. Jeho termín však vývojáři ještě neupřesnili. Hra se prodává ve třech verzí, standardní edice stojí 60 eur, dále Deluxe edice za 73 eur bude obsahovat jedno DLC s novou frakcí a soundtrack, a nejvyšší Dynasty edice zpřístupní tři hratelné frakce, rozšířenou kampaň a soundtrack.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama