Sega plánuje zdražit své nové AAA hry, víme o kolik!
Gaming Článek Sega plánuje zdražit své nové AAA hry, víme o kolik!

Sega plánuje zdražit své nové AAA hry, víme o kolik!

Josef Ventrča

Josef Ventrča

17. 5. 2023 09:46

Jeden z posledních velkých vydavatelů chce zvýšit ceny.

Reklama

Japonská společnost Sega plánuje, že za některé své nové tituly bude účtovat 70 dolarů, tedy v přepočtu zhruba 1 600 korun. V rámci dubnového panelu otázek a odpovědí po zveřejnění celoročních výsledků hospodaření se k možnému navýšení cen vyjádřili generální ředitel firmy Sega Sammy Holdings Haruki Satomi a finanční ředitel Kojči Fukazawa. „Rádi bychom přehodnotili ocenění titulů, o kterých se domníváme, že jsou vhodné pro navýšení cen,“ sdělili ve zveřejněném prohlášení. Dále své plány odůvodnili tím, že již dávno se konzolové hry jiných výrobců prodávají za 70 dolarů.

Posledním vydaným velkým titulem Segy byl v loňském listopadu Sonic Frontiers, který stojí 59,99 dolaru ve standardní edici na všech platformách. Podle aktuálních údajů z března 2023 se ho prodalo přes 3,2 milionu kusů.

Zda se změny cen dotknou již dříve oznámených her, jako například Sonic Origins Plus, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name nebo Endless Dragon není jisté. Stejně tak ve své zprávě neupřesnili, jestli se to bude týkat i dalších devíti počítačových a konzolových titulů, které plánují v letošním fiskálním roce, tedy do dubna 2024, vydat.

Zvýšení cen je běžné

První hrou současné generace, která se prodávala za 70 dolarů bylo NBA 2K21 vydané společností Take-Two v roce 2020. Následně zaujalo stejnou cenovou politiku i Sony a Activision Blizzard, později pak Electronic Arts a Square Enix. Společnosti Microsoft a Nintendo vydaly své první dražší AAA tituly tento měsíc, a to Redfall a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Francouzský vydavatel Ubisoft uvedl, že dlouho odkládaný Skull & Bones bude jeho prvním titulem s vyšší cenovkou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama