Sexuální obtěžování v Activision Blizzard: Zaměstnanci dostanou miliony
Zajímavosti Článek Sexuální obtěžování v Activision Blizzard: Zaměstnanci dostanou miliony

Sexuální obtěžování v Activision Blizzard: Zaměstnanci dostanou miliony

Josef Ventrča

Josef Ventrča

9. 5. 2023 16:28

Nevhodné chování na pracovišti vyjde společnost draho.

Reklama

Nová zpráva odhaluje, že společnost Activision Blizzard vyplácí až šestimístné částky stovkám zaměstnanců figurujících v nedávných žalobách kvůli sexuálnímu obtěžování. Ačkoli Activision tvrdil, že ve společnosti nepanuje žádné obtěžování ve větším měřítku, tak u soudu se prokázal pravý opak. Následně se s poškozenými pracovníky uzavřely dohody o narovnání.

Podle serveru Axios herní vydavatel Activision vyplácí značné částky lidem, kteří během svého zaměstnání zažili nějakou formu obtěžování. Údajně se dohodli na vyrovnání ve výši v přepočtu 382,8 milionu korun, které se rozdělí mezi stovky pracovníků.

Soudní tahanice

Příběhy o zneužívání nakonec vedly k žalobě za diskriminaci na základě pohlaví, která vyústila ve výše zmíněnou řadu dohod o narovnání. Tyto informace nejen ilustrují, jak nákladná celá záležitost pro firmu byla, ale také, jak rozsáhlé zde muselo panovat obtěžování. Problematické chování některých zaměstnanců se týkalo stovek žen. Je třeba zdůraznit, že někteří lidé se z dohody odhlásili.

Podle serveru Axios mají být všechny peníze, které z vyplacené částky zbyly, věnovány neziskové organizaci Reboot Representation. Tuto dohodu schválil federální soudce, ačkoli se setkala s odporem těch, kteří se domnívali, že fond je příliš malý vzhledem k rozsahu obtěžování a počtu poškozených zaměstnanců společnosti Activision.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama