Shrnutí 4. dne play-off The International 10
Esport Dota 2 Článek Shrnutí 4. dne play-off The International 10

Shrnutí 4. dne play-off The International 10

Michal Mašika

Michal Mašika

17. 10. 2021 11:00

Máme za sebou čtvrtý den vyřazovací fáze TI10 a zde je rychlé shrnutí.

Reklama

Spirit vs. OG

Na letošním ročníku The International jsme zažili již několik velkých překvapení, evidentně jich ale nebylo dost. Ruský tým Spirit plný mladý hráčů rozdrtil dalšího silného soupeře v podobě OG. První mapa vycházela dlouhou dobu OG, ale po nevydařeném teamfightu se vše otočilo ve prospěch týmu Spirit, jehož hráči se ihned rozběhli do základny soupeřů, kterou bez problému zničili. Druhá hra byla víceméně celou dobu ovládána ruským celkem, ačkoli linky dopadly nerozhodně. Jejich rotace byly zkrátka lepší a OG nezvládali držet krok s tempem midlanera TORONTOTOKYO, jehož Void Spirit terorizoval především nepřátelské supporty. Po půl hodině měl Notail dost a napsal "gg", čímž ztratil možnost letos obhájit další titul.

T1 vs. Vici Gaming

Korejský tým T1 vtrhl do první hry proti Vici Gaming s obrovským nasazením. Skvěle se předvedl obzvláště midlaner Karl, který si vyhrál linku a poté decimoval jednoho nepřátelského hrdinu za druhým. Jeho Lina byla prakticky nezastavitelná s konečným skóre 20/1/11.

Vici Gaming se během pauzy podařilo dostat na stejnou vlnu a nedovolili Karlovi provádět ve druhé hře to samé, co zvládal dosud. Hra byla téměř půl hodiny vyrovnaná, poté ale Číňané začali získávat výhodu na zlaťáky. O pár minut později získali Vici Gaming Aegis díky zabití Roshana a zaútočili na základnu T1. Právě díky Aegisu se jim high ground push povedl a srovnali tak sérii na 1:1.

Rozhodující hra probíhala podobně jako ta druhá. V současné metě jsou extrémně důležité teamfighty a Vici Gaming ukázali, že jsou v nich mistry. Po 26 minutách se jim díky zabití několika hrdinů povedlo zbořit první stranu základny T1 a od té doby se nedopustili jediné chyby a s přehledem vyhráli. Pro T1 to znamená konec v turnaji na děleném 7.-8. místě a finanční odměna přesahující jeden milion dolarů.

Spirit vs. Virtus.Pro

Závěrečné utkání dne bylo derby dvou ruských týmů plných mladé krve. Jasným favoritem byli Virtus.Pro vzhledem ke své dominanci v CIS regionu a faktu, že tato sestava týmu Spirit ještě nikdy nepodlehla. Spirit vyhráli těsnou první hru a Virtus.Pro odpověděli vítězstvím ve hře druhé. Na rozhodující mapě se zpočátku dařilo více VP díky Quas/Wex Invokerovi, který provedl několik úspěšných rotací. Po pár chybách během teamfightu na straně VP se ale průběh hry otočil a Spirit si došli pro pohodlné vítězství 2:1, čímž si zajistili minimálně čtvrté místo a odměnu převyšující 2,4 milionu dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama