Shrnutí 5. dne play-off The International 10
Esport Dota 2 Článek Shrnutí 5. dne play-off The International 10

Shrnutí 5. dne play-off The International 10

Michal Mašika

Michal Mašika

17. 10. 2021 11:00

Shrnutí předposledního dne desátého ročníku The International.

Reklama

Invictus Gaming vs. Vici Gaming

Pátý den vyřazovací fáze začal duelem dvou vyrovnaných čínských týmů. Vici Gaming měli první mapu ve svých rukách, neměli ale odpověď na perfektního Emova Ember Spirita, který v jejich řadách způsoboval zkázu. Po nevydařeném teamfightu ze strany VG bylo nepochybné, že IG si připíší první bod.

I druhá mapa byla dlouhou dobu v rukách VG, Invictus Gaming jsou ale mistry comebacků. Jejich Spectre a Storm Spirit dokázali prodlužovat hru až do bodu, kdy se stali nejsilnějšími hrdiny na mapě a poté s přehledem zatlačili Vici Gaming až do základny, kterou posléze zničili. IG si tak zajistili nejhůře čtvrté místo.

Secret vs. PSG.LGD

V boji o postup do grandfinále se opět potvrdilo, že čínští PSG.LGD nemají na celém světě konkurenci. V první hře jim perfektně vyšlo combo Lycan + Tiny, který z pomalé skály udělal mrštnou a smrtonosnou zbraň, která byla schopná zabíjet hrdiny na jednu ránu. Po 42 minutách měli Secret masakru dost a vzdali se.

Druhá mapa vypadala podstatně jinak. Secret si od začátku budovali výhodu na zlaťáky, která v jeden moment dosáhla téměř 20 tisíc. To ale pro PSG.LGD nebyl vůbec žádný problém. Jejich carry Monkey King a Elder Titan s Aghanim´s Scepterem předvedli úžasnou kombinaci schopností, ve které zlikvidovali tři hrdiny týmu Secret, z nichž někteří neměli vykoupení. To jim zajistilo cestu do nepřátelské základny a kapitulaci evropského týmu.

Spirit vs. Invictus Gaming

V závěru dne se střetly týmy z předchozích zápasů v boji o postup do nejlepší trojice. Spirit se rozhodli pro ne úplně obvyklý pick Phantom Assasin, ukázalo se to ale jako dobrá volba. Yatoro s ní dokázal dělat divy a po půl hodině hry umíral každý, na koho se zle podíval.

Druhá mapa byla 30 minut naprosto vyrovnaná, poté ale Spirit dosáhli na své timingy a útočili na IG hlava nehlava. Číňanům se jejich masivní útok podařilo jednou odrazit, o pár minut později ale pro ně došlo na nejhorší. Zemřeli všichni členové týmu a IG tak nezbývalo než napsat "gg" a spokojit se se čtvrtým místem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama