Silný začátek Majoru pro STYKA, Apeks jsou 2:0
Esport CS:GO Článek Silný začátek Majoru pro STYKA, Apeks jsou 2:0

Silný začátek Majoru pro STYKA, Apeks jsou 2:0

Michael Douša

Michael Douša

8. 5. 2023 20:15

Po pětileté pauze od Majorů se STYKO ukazuje ve skvělé kondici.

Reklama
Po pětileté pauze od Majorů se STYKO ukazuje ve skvělé kondici.

Na pařížském Majoru se mimo jiné ukazuje evropský tým Apeks, momentálně 24. nejlepší tým v HLTV.org žebříčku, za který hraje slovenský střelec Martin “STYKO” Styk. Toto je jeho čvrtým Majorem, jeho prvním byl ELEAGUE Major 2017 v Atlantě, kde se s HellRaisers umístili na 15.-16. místě. Posledním ukončeným Majorem pro něj byl FACEIT Major 2018 v Londýně, kde hrál za Cloud9 a skončili na místě 12.-14. Od jeho posledního Majoru je to tak necelých 5 let. Martin “STYKO” Styk se na Major vrací právě včas na to, zapsat se do dějin posledního Majoru v historii CS:GO.

Dnes se Apeks přiblížili k Legends stage výhrou proti americkému týmu Liquid. Na Ancientu sice první kolo ukořistili Liquid, tím ale vyburcovali Apeks, kteří si poté vybudovali slušný náskok. Ten si udržovali až do vítězného konce s finálním skóre 16-12. I přes prohru týmu Liquid si nejvíce zabití připsal americký AWPer Josh “oSee” Ohm, konkrétně 30.

Druhou hru dne si Apeks zahráli proti Grayhound, kde získali krásnou čistou výhru 16-0. Do Legends Stage jim tak zbývá poslední výhra. Na Mirage Apeks začali jako Counter-teroristé a hráli takovým způsobem, že se jim povedlo za celou hru neztratit jediný bod. Oslňující skóre měl litevský hráč Justinas “jL” Lekavicius, neuvěřitelných 23 zabití na 4 smrti a 3 asistence. Takzvaně bez servítek.

Dnešními povedenými hrami ukazují Apeks své schopnosti a jak je již zmíněno, do postupu jim zbývá poslední vyhraná hra, doufejme již zítra. Naopak Grayhound pořád zbývají do postupu výhry 2, čímž úspěšně zkazili většině PickEms sázkařům jejich tip na 0-3. Myslíte, že se Apeks povede postoupit již zítra?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama