Sinners mají jisté semifinále, jak je na tom zbytek týmů? Poslední kolo Sazka eLEAGUE je před námi
Esport CS:GO Článek Sinners mají jisté semifinále, jak je na tom zbytek týmů? Poslední kolo Sazka eLEAGUE je před námi

Sinners mají jisté semifinále, jak je na tom zbytek týmů? Poslední kolo Sazka eLEAGUE je před námi

Aleš Pelc

Aleš Pelc

24. 9. 2022 15:15

Ve hře o přímý postup do top4 jsou další čtyři týmy

Reklama

Posledním šest zápasů zbývá k dohrání před koncem základní části podzimního splitu Sazka eLEAGUE. Jarní vítězové ze Sinners už mají jisté umístění na předních dvou příčkách a s tím i jisté semifinále, kdo se k nim ale přidá a vyplní zbytek slotů v play-off?

Definitivně rozhodnuto už je i na druhé straně tabulky. Dark Tigers a Inside Games se posledního kola zúčastní už jen z povinnosti, do další fáze turnaje už se podívat nemohou. Postupující do play-off už jsou tedy jasní, jejich konečné pozice pro seeding se mohou ještě hodně změnit. Ani jeden z šesti týmů nemá jasno, kolikátý skončí. Pět z nich má navíc stále šanci se umístit v top2. 

Jedněmi z nich jsou i střelci eSuby. Tu tento víkend čeká těžký trojboj. Dnes ve 14 hodin vyzve velikány ze Sinners, které může dobrým výsledkem klidně obrat i o vedení tabulky. Záviset bude hlavně na tom, jak si Modrá krev povede v neděli. Poslední hrací den skupinové fáze začne soubojem s Cryptovou opět ve 14:00 a hned na to se střetne s Entropiq Prague. Ani jeden z duelů není vůbec jednoduchý a bude zajímavé sledovat, jak se eSuba s tímto úkolem popere.

Ve druhém sobotním utkání si zahraje Dynamo ECLOT s Cryptovou. Pardubický klub na stupně vítězů už nemá šanci dosáhnout, přesto by i bramborová pozice před play-off byla více než dobrá. Po hrozivém začátku sezóny s aktuálně drženou šestou příčkou by šlo skoro o zázrak. Cryptova má před sebou o zápas navíc, a proto i lepší vyhlídky. Aby je realizovala, musela by porazit ECLOT i eSubu, ale ani proti jednomu z nich nejde jako favorit. 

Sinners mají jisté semifinále, jak je na tom zbytek týmů? Poslední kolo Sazka eLEAGUE je před námi

DNE se dokázalo vyškrábat ze dna a ještě se může solidně umístit

První víkendový den uzavře rozloučení Dark Tigers s tímto splitem při střetnutí s ENTERPRISE. Zatím co tygrům už o vůbec nic nejde, jejich soupeř tyto body potřebuje k udržení dosavadní pozice a zároveň i postupu do semifinále před dotírající eSubou. Dá se očekávat, že bez vítězství ENTERPRISE prostě neodejdou.

O ukončení skupinové fáze se zajistí největší favorit s největším outsiderem soutěže – Sinners a Inside Games. Přestože druzí jmenovaní zlepšili své výkony od první poloviny roku, stačilo to pouze na jediný bod a na vylepšení to nevypadá ani v neděli. 

Těchto posledních šest duelů i následující play-off můžete živě sledovat na kanále eLEAGUEcz. Přenosy s českým komentářem můžete očekávat oba dny v 13:30.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama