Sinners zabojují o Major! Zahrají si na kvalifikační LANce IEM Fall
Esport CS:GO Článek Sinners zabojují o Major! Zahrají si na kvalifikační LANce IEM Fall

Sinners zabojují o Major! Zahrají si na kvalifikační LANce IEM Fall

Michael Douša

Michael Douša

14. 9. 2021 22:03

Sny české sestavy o Majoru se dost možná vyplní

Reklama
Sinners se v uzavřené kvalifikaci na IEM Fall podařilo prorazit.

Liberecká organizace nyní sklízí plody své tvrdé práce. Díky jejich vítězství na ESEA Premier a posléze i angažmá na ESL Pro League se dostali do světové top dvacítky, což jim přináší také spoustu výhod. Kromě perfektního PR materiálu se tak jedná i o pozvánky do uzavřených kvalifikací na různé turnaje, čímž si Češi ulehčí práci a nebudou se muset plácat s mnoha náhodnými týmy v kvalifikacích otevřených.

Na uzavřené kvalifikaci na IEM Fall měli práci celkem jednoduchou - vyhrát alespoň jeden zápas. Co bylo o něco těžší? Skutečnost, že hned jako první své oponenty dostali švédsko-britské fnatic, tedy tým, který se na ESL Pro League probojoval až do play-off ze skupiny C, kde mimo jiné porazili třeba FaZe. Pro českou sestavu to ale nebyl problém, v nervydrásajícím a těsném, ale nakonec vítězném zápase si s fnatic se zbrusu novou sestavou poradili 2-1 a zajistili si postup hned po prvním zápase.

Sinners zabojují o Major! Zahrají si na kvalifikační LANce IEM Fall

Image courtesy of HLTV.org

IEM Fall je vynikající příležitostí pro český tým, protože se zaprvé bude jednat o první velký LAN turnaj, jejž se Sinners zúčastní, a zadruhé se bude hrát o cenné RMR body, díky nimž se lze kvalifikovat na letošní PGL Stockholm Major. Konkurence ale bude tvrdá, sice mezi účastníky nenajdeme světovou jedničku ani dvojku v podobě Natus Vincere a Gambit, kteří hrají CIS kvalifikaci, nalezneme ale finalisty z EPL Vitality, semifinalisty Heroic či několikanásobné Major šampiony Astralis.

IEM Fall začíná 29. září a hrát se bude o 105 tisíc dolarů, o něž se popere 24 evropských týmů. Na Grunexu se o turnaji dočtete více, čím více se bude blížit, a budeme českým reprezentantům držet všechny palce!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama