Skupina A zná vítěze, turnaj odstartovali také ENTERPRISE
Esport Valorant Článek Skupina A zná vítěze, turnaj odstartovali také ENTERPRISE

Skupina A zná vítěze, turnaj odstartovali také ENTERPRISE

Aleš Pelc

Aleš Pelc

14. 8. 2022 15:53

Do play-off postupují Absolute Amateurs a FRAGOLIS

Reklama

Po pátečních opening zápasech nadešel čas skupinu A dohrát. Po třímapovém eliminačním duelu se v turnaji udrželi Necroraisers, naopak IMPERISHABLE CLAN se musel rozloučit. Rozuzlení přišlo až v druhém prodloužení na mapě Breeze – decideru této Bo3 série. Necroraisers ho vytěžili z vysokého impactu svých entry fraggerů – Jett a Chambera.

Upper bracket souboj o postup mezi Absolute Amateurs a FRAGOLIS přinesl komplikace s harmonogramem. FRAGOLIS byli nuceni začít pouze ve čtyřech lidech a zároveň jedním hostem, když dva jejich hráči dohrávali jiné souběžně běžící utkání. Na druhou mapu už byla připravena kompletní sestava, na zastavení rozjetých Amatéru to ale ani tak nestačilo. 

Poražený mix už vyhlíželi Necroraisers v rámci rozhodujícího postupového a zároveň vyřazovacího zápasu. Do něho vletěla mikigoalieho sestava hodně z ostra a první mapu ovládla za 25 minut. Jiný příběh se odehrál na mapě Icebox, která trvala skoro dvojnásobně dlouho jak první Haven. Necroraisers se zdáli být silnějším týmem, FRAGOLIS však situaci v prodloužení otočili a ukončili program streamu druhým 2:0 výsledkem v řadě.

IMPERISHABLE CLAN vs. Necroraisers1:2 (9:13, 13:7, 13:15)

Absolute Amateurs vs. FRAGOLIS 2:0 (13:2, 13:10)

FRAGOLIS vs. Necroraisers2:0 (13:2, 15:13)

 

Michal „MMMiky“ Smaržík z FRAGOLIS v rychlosti odpověděl na pár otázek.

Čau MMMiky, ze skupiny jste postoupili až z druhého místa. Vystačíte si s tím nebo jste tím spíše zklamaní?
Zdravím, samozrejme sme s výsledkom spokojný. Náš zámer bol postúpiť z druhého miesta, keďže predpokladáme, že ENTERPRISE zo svojej skupiny postúpia ako prvý a tak ich chceme vyradiť už v osemfinále, oss.
Proti Absolute Amateurs jste byli nuceni hrát první mapu ve čtyřech a zvládli proto uhrát jen dvě kola. Jak jste se před druhou mapou Ascent cítili?
Pred mapou Ascent sme sa cítili namotivovane ako nikdy predtým. Kedže sme vedeli, že náš piaty hráč sa plne pripravuje na další zápas, tak sme túto mapu ani nepotrebovali vyhrať. Každopádne sme do toho s naším týmom dali naše celé srdcia a snažili sme sa urobiť opponentom čo najviac mentálneho damage, čo sa nám aj podarilo podľa viacerých zdrojov.
Do rozhodující souboje proti Necroraisers jste naopak vstoupili skvěle, problémy vám poté dělal znovu Icebox, na kterém jste museli soupeře dotahovat. Co se tam dělo?
Pick mapy Icebox nám robil vzduchoprázdno v hlave. Tým pádom sme sa museli niekoľko kol spamatávať. Ale keďže sme boli pripravení na hráča menom čirikles, tak sme vedeli, aké finty používa a naše antistraty sa ukázali ako výherné. V overtime sme s našim teamom dali hlavy dokopy a totálne sme Necroraisers zvalcovali pred limitom a zobrali titul na svoje plecia, oss.
Díky za rozhovor a přeji hodně štěstí v play-off.
Ďakujem za rozhovor.

V pozadí streamovaných zápasů se začala hrát i skupina B. Ve stejný čas proti sobě nastoupili FARMERS s ENTERPRISE a Banda s Nimble. Druhá dvojice se potkala už v kvalifikacích, tehdy Nimble dominovali a nedali rivalovi sebemenší šanci. Tentokrát bylo vše jinak, formát Bo3 Bandě prospěl mnohem více. Svůj tým tlačil k vítězství Lukáš „LvcAss“ Petrila, který figuroval na vrchu tabulky jak ve first bloodech, tak i v celkovém počtu killů. Druhý souběžně běžící duel probíhal v režii celku ENTERPRISE. Hlavní slovo na tom měl Patrik „Minny“ Hušek, který opanoval utkání v roli sentinela. 

Banda vs. Nimble - 2:0 (13:10, 13:7)

ENTERPRISE vs. FARMERS - 2:0 (13:4, 13:9)

Dnes je na programu vysílání dohrávky skupiny B skládající se opět z eliminačního duelu, tentokrát mezi Nimble a FARMERS, utkání winner’s bracketu a nakonec rozhodující zápas o postup. Vysílání začne v 15 hodin. Ještě před fanděním na streamu se stihnete přihlásit do soutěže o SSD M.2 disk z řady Kingston Fury, která probíhá na našem Instagramu. Tak neváhej a zapoj se i ty!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama