Skupinová fáze VCL: Surge jde do finiše, známe složení play-off
Esport Valorant Článek Skupinová fáze VCL: Surge jde do finiše, známe složení play-off

Skupinová fáze VCL: Surge jde do finiše, známe složení play-off

Aleš Pelc

Aleš Pelc

14. 2. 2023 17:09

Žádný z konkurentů už týmu Acend prvenství v základní části sebrat nemůže.

Reklama

Poslední SuperWeek složený ze čtyř hracích dní je za námi a už je jasné, kdo se podívá do play-off a naopak, komu cesta končí před vyřazovacími boji. V prvním březnovém víkendu se tak bude soupeřit jen o lepší nasazení v play-off.

Výsledky českých profíků byly tentokrát jako na horské dráze. Ze čtvrtečních duelů vyšel vítězně pouze MONSTEERR s Acend, kteří v klidu pokořili B8 Esports 13:7 na Fracture a dál si zvyšovali náskok na pronásledovatele. Naopak CyberWolves se trápili a proti Anonymo prohráli o tři kola. Ještě hůř do předposledního týdne vstoupili Enterprise, kteří s Rapid Ninjas uhráli jen osm kol. To výrazně zkomplikovalo situaci a postavení v tabulce pro tyto dva celky s českou stopou a místo výsluní se přiblížili pronásledovatelům ve středu tabulky. Hitchovi a jeho „Vlkům“ nenahrálo do karet ani další kolo, když museli podstoupit souboj s vedoucími Acend. Stejně jako předchozí den CyberWolves o kousek na svého soupeře nestačili a favorit si odnesl výhru 13:10. Páteční kolo uzavírala Cantzerova parta utkáním s Diamant Esports a v boji na stupních vítězů obstála suverénním výsledkem 13:4. 

Víkend se ukázal být pro Čechy příjemnějším a v sobotu už si na body sáhl každý z krajanů. Hvězdy z vrchu tabulky si poradili s polskými Zero Tenacity 13:9, za to Enterprise se opět dostali do prodloužení. Řekové z Anorthosis Famagusta dlouho odolávali, avšak si předem nezjistili, že náš domácí number one tým v nastavení neprohrává a výsledkem 18:16 posunul svou sérii na pět výher v prodloužení v řadě. Do overtimu se nahlédli i CyberWolves, v něm už ale své střetnutí s Maďary z Rapid Ninjas rychle ukončili a se skóre 14:12 si stejně jako Enterprise připsali dva důležité body. 

Výkony českých reprezentantů vyeskalovaly v neděli. V honu na druhé místo sestava české červené organizace jednoduše porazila Izraelské NOM Esports a jelikož následně Diamant Esports zahodili duel s Maďary poměrem 2:13, alexiiik a spol. se ocitli na stříbrné příčce. Hitchova pětice si sebrala povinné vítězství 13:8 proti již vypadnutým Zero Tenacity a pátý hrací týden ligy ukončili Acend a Anorthosis Famagusta. A šlo o velmi rychlý konec! Své kvality, předpoklady a postavení v lize potvrdili zkušení střelci ve fialových dresech nekompromisním přejezdem řeckého soupeře a v posledním dni týdne neztratili jediné kolo. 

Nyní už je jasné, že ani jeden ze spodní čtveřice týmů neokusí chuť vyřazovacích bojů a na šesté místo nemá šanci dosáhnout. S ligou se minimálně na měsíc už mohou rozloučit B8 Esports, Anorthosis Famagusta, Zero Tenacity a NOM Esports. Kromě jisté nejlepší pozice pro Acend o postavení zbytku postupujících v play-off ještě není zdaleka rozhodnuto, a i druhý seed zajišťující přímý postup do semifinále upper bracketu je stále otevřený. Před poslední dvojicí zápasů jsou k němu nejblíže Enterprise, ty ale čeká české derby proti MONSTEERRovi. Pokud by však tento těžký duel opět zvládli a odešli z něj vítězně, mohli by do závěrečného střetnutí se Zero Tenacity jít pro nutné vítězství s větším klidem a jistotou výhodné pozice. Kvůli několika pochybením se Hitchovi CyberWolves propadli až na šestou pozici, ale mají ideální soupeře, se kterými se pokusí opět vyšplhat nahoru. Kromě posledních NOM se utkají s Diamant Esports, kterým se budou chtít pomstít za lednovou porážku. 

Skupinová fáze VCL: Surge jde do finiše, známe složení play-off

V mezičase, než se na obrazovky vrátí evropské regionální ligy, můžete sledovat utkání nejvyšší světové úrovně, začalo totiž VCT v Sao Paolo. I jeho přenosy zprostředkujeme na našem Twitch kanále, dnes v 18:00 začnou francouzští Karmine Corp proti FPX, následně svůj první duel odehrají i turečtí BBL proti DRX.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama