skvely-vanocni-darek-ram-a-ssd
Technologie Článek [Skvělý vánoční dárek] RAM a SSD

[Skvělý vánoční dárek] RAM a SSD

Josef Cón

Josef Cón

9. 12. 2016 03:42

Startujou se ti vokna stejně pomalu, jako ubíhají hodiny v práci či ve škole?

Reklama

Startujou se ti vokna stejně pomalu, jako ubíhají hodiny v práci či ve škole? Že rendering videí a práce v photoshopu trvá neskutečně dlouho? Tak na co čekáš, přeci se nenecháš omezovat nějakým kusem „železa“.

Další na seznamu Ježíškovi musí být SSD disk. Rozdíl mezi standardním HDD a SSD je jak se říká „nebe a dudy“. U SSD disku platí „jednou vyzkoušíš a nebudeš chtít nic jiného“ změnu pocítíš při startu PC, při zápisu dat a pochopitelně také na svých už tak pochroumaných nervech. Pečlivě se věnujte parametrům, jako jsou rychlost čtení a zápisu a pokud né úplně rozumíte danému tématu, doporučujeme kouknout na SSD disky Crucial, které jsou zárukou spolehlivosti.

Neméně důležitou součástí vašeho soustrojí by měly být kvalitní RAM paměti. Jak se poznají? Pro laika prakticky nemožné, a proto je tu tento článek. Kapacitně začínejte minimálně na 8 GB, pokud chcete mít jisotu tak raději 16 GB více snad už jen pokud pracujete s videi, fotkami aj. Pozor však na počet slotů v základní desce. Dalšími faktory jsou frekvence, časování či propustnost – více se o problematice dozvíte v tomto článku. A jak článek říká „vybírejte RAMky od výrobce, který ví, co dělá“. Takovým výrobcem je Crucial a paměti Crucial Ballistix.

Kompletní přehled produktů najdete na CZC.cz

{control gallery}

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama