Slavné sochy Blizzardu
Zajímavosti Článek Slavné sochy Blizzardu

Slavné sochy Blizzardu

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

20. 2. 2018 10:46

Blizzard má až nezdravou obsesi v nadživotních sochách neskutečné váhy a my jsme se na něj podívali blíže.

Reklama

Většina lidí ví pouze o jedné Blizzard soše orka, která se nachází před velitelstvím Blizzardu, ale je jich mnohem více. Pojďme si něteré z nich ukázat!

 

Kerrigan, Queen of Blades

Tato socha se nachází před Versailleským Blizzardem ve Francii a je celá z bronzu. Byla vyrobena v roce 2008 a je více, než 4 metry vysoká.

 

Arthas, The Lich King

V roce 2016 slavil Blizzard své 25. narozeniny a tak si nadělil čtyřmetrovou a téměř dva tisíce kilogramů těžkou sochu Lich Kinga. Můžete ji najít v Taichungu v Taiwanu.

 

Sylvanas, The Banshee Queen

Tato dvou a půl metrová socha vážící téměř sto kilo je vyrobena ze silikonu a umělých pryskyřic, což může být pro některé fanoušky zklamáním, protože se šířila fáma, že je její luk je vyroben z pravých páteří. Blizzard toto tvrzení vyvrací.

 

Colossal Tracer, Pharah, Genji.

Tyto tři gigantické sochy zabalené jako akční figurky byly součástí marketingové kampaně k vydání hry Overwatch. Mohli jste je najít v Kalifornii, Francii a Koreji a byly vyrobeny metodou 3D tisku.

Slavné sochy Blizzardu

Slavné sochy Blizzardu

 

Gorehowl

Základ sekery je tvořen kovovou základnou, na které jsou navrstvené pěnové desky, jenž jsou utvrzené pevným PVC obalem. Má přes čtyři metry a dvě stě kilogramů. Byla vyrobena k vydání Warlords of Draenor a umístěna na Times Square v New Yorku.

Slavné sochy Blizzardu

 

Tracer v životní velikosti

Socha je vyrobena z umělé pryskyřice, kovu, laminátu, kůže, LED osvětlení, magnetů a elektrických součástek. V hrudníku lze vidět několika-vrstvé promítací plátno, aby bylo dosaženo efektu akcelerátoru, bez které se Tracer nemůže přežít. Putuje po různých akcích Blizzardu po celém světě, například jste ji mohli potkat na Gamescomu.

Slavné sochy Blizzardu

 

Grommash Hellscream

Tato socha je speciální v tom, že je celá vyrobena z hlíny a byly na ni použity lidské vlasy. Má přes dva metry a váží dvě stě kilogramů. Zbroj je vytvořena z kovu a kůže.

 

Tyrael, Archangel of Justice

Tato téměř pět metrů vysoká socha je naprostým unikátem díky využití 14 400 LED světel na křídlech. Byla to nejnáročnější socha, kterou Blizzard kdy nechal vyrobit a měl na to pouze šest týdnů. Světla křídel lze naprogramovat na různé efekty a výšivky na kostýmu jsou ze zlatého hedvábí.

 

Jim Raynor

Tato socha z roku 2010 má na zádech světla, které mohou měnit barvu z modré na červenou a simulovat tak horké motory. Vlasy na hlavě jsou lidské a každý kus byl umisťován jednotlivě, takže to musela být opravdu mravenčí práce. Vousy se tvořily stejně, jen byly oholeny na strniště. Má dva a půl metru a něco málo přes 150 kilogramů.

Slavné sochy Blizzardu

 

Kerrigan, Queen of Blades

Obrovská socha určena na výstavy a propagaci byla vyrobena v roce 2008 z latexu, dřeva, silikonu, hliníku a akrylu. 

Slavné sochy Blizzardu

Slavné sochy Blizzardu

Slavné sochy Blizzardu

 

Illidan, The Betrayer

Tato socha je trošku menší než předchozí Kerrigan, ale je dost rozložitější. Tělo je pomalováno UV barvou, jenž svítí při speciálním osvětlení.

Slavné sochy Blizzardu

Slavné sochy Blizzardu

Slavné sochy Blizzardu

 

Nova a trpaslík

Tyto dvě sochy jsou nejstašími sochami Blizzardu. Nova byla vyrobena v roce 2005 a trpaslík již v roce 2002. Obě mají kolem tří metrů.

Doufám, že se vám náš speciál o obsesi Blizzardu v sochách líbil!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama