Spajkk hodnotí PUBG eSport
Esport PUBG Článek Spajkk hodnotí PUBG eSport

Spajkk hodnotí PUBG eSport

Daniel Zappe

Daniel Zappe

30. 8. 2019 16:47

Streamer Spajkk ohodnotil situaci ohledně PUBG eSportu a dalších věcí

Reklama

Martin "SpajKK" Beneš je první český hráč, který okusil profesionální zahraniční tým, tím byl tým Dignitas. Nyní se živí jako streamer na twitch.tv. Přinášíme vám rozhovor s tímto průkopníkem v PUBG.

Ahoj Spajkku, máš za sebou poměrně zajímavou kariéru, jaký bod bys vypíchl?
Gamescom 2017 - celkové 4. místo a následné oslovení od týmu Dignitas.  30. listopadu 2017 - odchod od PČR a věnování se hraní naplno.
Pořádáte s Mazim u nás na Grunexu spoustu zajímavých eventů, hodláte v tom stále pokračovat, nebo se chystáte například něco nového?
Rozhodně ano! Pokud budou partneři, kteří podpoří naší obrovskou CZ/SK PUBG komunitu, budu rád, když pro ně budu moci vytvořit zase nějaký další turnaj. Momentálně nemám žádné info o blížícím se turnaji.
Poslední dobou je o PUBG menší a menší zájem, z eSportu vystoupilo již několik velkých herních organizací, nakonec i tvůj bývalý tým Dignitas, ale naposledy to byl tým Cloud9. Co si myslíš, že je problém u PUBG a obecně kolem PUBG eSportu?
Jak z kterého hlediska. Poslední Nations cup, který se konal v Korei, sledovalo v jednu chvíli okolo 160.000 lidí na twitch kanále. Do toho nepočítám X dalších zahraničních kanálů a hlavně Asii. Což byla názorná ukázka, že e-sport PUBG je ve světě stále oblíbený (hlavně v Asii) a více méně není problém u hry, ale konkrétně u observerů, produkce a celkové prezentaci divákům. Co se týká samotných organizací, tak je pravda, že Cloud9, Avangar, Optic, Vitality se rozhodly opustit břehy PUBG, ale musíme to brát tak, že PUBG je stále v začátcích a Bluehole se ještě má co učit!
Nyní bych se tě rád zeptal na pár otázek ohledně streamování, baví tě stále streamovat tak aktivně?
Rozhodně ano, jinak bych nestreamoval deset hodin denně, někdy i více. Poslední dobou se vždy těším, až to zase zapnu, pokecám s lidmi, kteří si dojdou odpočinout k mému streamu, v tom je ten Live stream tak krásný, ta interakce s lidmi!
Plánuješ na zbytek roku nějaké události pro své diváky?
Snažím se pro své diváky dělat maximum. Od různých giveawayů, přes soutěže, po případně streamování zajímavých turnajů. Nejzajímavější událost z poslední doby je oznámení spajKK edition skinů ve hře. Skiny, které si hráči budou moci koupit po dobu 3 týdnů přímo ve hře.

Spajkk hodnotí PUBG eSport

Jaký máš názor na Twitch a na to, jak pořádají Twitch rivals?
Názor na to mám víc než dobrý, přeci jen je to příležitost lidem ukázat sebe samotného v porovnání s ostatními velkými EU streamery a zároveň vyhrát nějaké peníze.
Co si myslíš o budoucnosti Twitche jako takovém? Když Mixer přetáhl Ninju a nikdo neví, co bude dál.
Rozhodně to twitch neovlivní tou špatnou cestou, to by se museli rozhodnout všichni velcí streameři a najednou odejít. To zázemí, které twitch pro streamery a uživatele nabízí je úžasné a nemyslím si, že my jako streameři máme důvod měnit. Ninja si jako důvod vzal miliony dolarů.
Máš nějaký svůj osobní cíl, kterého bys chtěl ještě dosáhnout?
Stále je možnost kam se posouvat jak hráčsky, tak streamersky.

Spajkk hodnotí PUBG eSport

A na konec ti nechám prostor, pokud chceš něco vzkázat čtenářům?
Pokud si tento rozhovor dočetl až sem, tak velký respekt, že tě můj názor zajímá. Vidíme se LIVE na twitch.tv/spajKK
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama