[Spekulace] Situace v Blizzardu je horší, než jsme si mysleli
Zajímavosti Článek [Spekulace] Situace v Blizzardu je horší, než jsme si mysleli

[Spekulace] Situace v Blizzardu je horší, než jsme si mysleli

Radek Raudenský

Radek Raudenský

27. 6. 2019 18:57

Bývalý zaměstnanec Blizzardu se podělil o spoustu interních informací.

Reklama

Na 4chanu se objevil příspěvek od údajného bývalého zaměstnance Blizzardu. Ten se za svůj vyhazov chce pomstít a vypustil na web spoustu interních informací, které ale nemusí být pravdivé. Často se stává, že se po podobných únicích strhne vlna „investigativního vyšetřování“ a tyto informace se potvrdí.

Blizzard

Podle anonyma atmosféra ve společnosti extrémně zhoustla. Vedení se začalo extrémně zajímat o e-sport a na svých zaměstnancích začalo šetřit. Pro všechny zaměstnance, kteří jsou ve společnosti méně než 15 let, je připravená smlouva, ve které se jim snížila mzda. Pokud s ní nebudou souhlasit, dostanou výpověď. Kvůli tomu Blizzard nemá specialisty a na těchto pozicích se objevují lidé s nedostatečnými znalostmi. Ti jsou pak nuceni k obrovským přesčasům, kvůli čemuž se často vyskytovaly takové případy, kdy lidé brečeli nebo si chtěli ublížit.

Diablo 4

Po oznámení Diablo Immortal se všechny síly Blizzardu soustředily právě na Diablo 4. To ale nemá být takové Diablo, jaké si představujeme. Diablo 4 má být z prvního pohledu a má jít o hack and slash fantasy „střílečku“. Mechaniky hry ale stále nejsou doladěné a vývojáři se bojí. Základní hra nabídne pouze 3 classy, dalších 5 má být placených. Diablo 4 má vyjít na jaře 2021.

Overwatch 2

Práce na Overwatch 2 jsou taktéž v plném proudu. Půjde o příběhovou hru, jenž se zaměří na budoucnost organizace Overwatch. Přítelkyně Tracer prý zemře, s touto ztrátou jí pomůže Widowmaker a začnou spolu mít románek. Zároveň dojde k odhalení toho, že McCree je jeden ze tří klonů Soldiera 76. Reaper se stane gayem. Overwatch 2 nebude mít žádné lootboxy, zato ale bude obsahovat spoustu skinů.

World of Warcraft

Slovní spojení Square Enix je velké tabu v Blizzardu. Final Fantasy XIV totiž dle různých zdrojů přesáhlo milion aktivních předplatitelů, čímž překonalo World of Warcraft. V tuto chvíli se má nejlépe z celého Blizzardu tým pracujícím na WOW Classic, kvůli čemuž se začínají obávat ostatní týmy pracujících na „normálním“ WOW. Classic má v budoucnu nabídnout další dva světy - The Burning Crusade a Wrath of the Lich King. Maximální level se zredukuje na 60. V budoucnu se přidají další dvě hratelné rasy Vulpera a Mechagnome.

Hearthstone a Starcraft

Týmy pracující na Hearthstone jsou v katastrofickém stavu. Kromě neshod s novým vedením je obrovský problém velký odliv hráčů. Blizzard se velmi obává budoucnosti Hearthstone i kvůli politice a jejich názoru na lootboxy. Plánuje se výměna náhodných balíčků jinou formou monetizace. Velkým problémem je také klesající popularita e-sportu.

Starcraft je nyní naprosto utlumen. Po zrušení střílečky z světa Starcraftu se všechny týmy přesunuly na vývoj Diabla 4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama