Spouštění her a ovládání podsvícení prostřednictvím Alexy
Zajímavosti Článek Spouštění her a ovládání podsvícení prostřednictvím Alexy

Spouštění her a ovládání podsvícení prostřednictvím Alexy

Jakub Osička

Jakub Osička

9. 1. 2019 14:12

Pod taktovkou Razeru a Alexy se rozsvítí vaše periferie.

Reklama

Razer jakožto jeden z předních výrobců herních periferií, které mimo jiné září všemi možnými barvami, umožní uživatelům využívat trochu absurdní vychytávky. Hlasovou asistentku Alexu od Amazonu, budete moci zneužít k ovládání podsvícení komponent a periferií disponujících Razer Chroma lighting systémem. Novinku oznámil na CESu.

Alexa, ask Chroma to start Overwatch

To ale není všechno. Kromě toho, že jednoduchým příkazem v angličtině budete moci třeba synchronizovat všechny RGB zóny na barvu svého týmu nebo přepínat přednastavené profily, bude Alexa ve spolupráci se Synapse 3 (hardwarový konfigurátor Razeru) schopna ovládat i některé funkce počítače - třeba spouštět hry. Uživatelům stačí zadávat příkazy prostřednictvím headsetů či mikrofonů Razer nebo napřímo běžnou formou. Alexa integrovaná se Synapse 3 pak umožní i třeba ovládání chytrých zářivek a využívání všech běžných schopností tohoto hlasového asistenta.

Ovládání podsvícení by mělo fungovat nejen s produkty ze stáje Razeru, ale také s konkurenčními periferiemi, pokud jejich výrobce využil možnosti integrace Chroma systému. Společnost tvrdí, že by mělo být kompatibilních více než 300 zařízení od 15 různých značek. V USA a Kanadě by funkce měla být zpřístupněna v druhém kvartálu letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama