StarLadder Major v Berlíně zná svého vítěze
Esport CS:GO Článek StarLadder Major v Berlíně zná svého vítěze

StarLadder Major v Berlíně zná svého vítěze

Daniel Zappe

Daniel Zappe

9. 9. 2019 03:51

Kompletní shrnutí o proběhlém Majoru v CS

Reklama

StarLadder Major v Berlíně končí, jeho úplně první část začala 23. srpna a skončila včera - 8. září turnaj vyvrcholil grandfinálovým zápasem, ze kterého si vítěz odnesl polovinu z celkového prizepoolu 1,000,000$.

V Mercedes-Benz Aréně se dostalo do playoffs 8 týmů, z nich jsou již legendy. V playoffs se udály opravdu velkolepé momenty, například velký souboj týmu Astralis proti týmu Liquid, ale to předbíhá

Hrálo se formátem Bo3 pro celkové vítězství tedy musely týmy vyhrát dvě mapy. První hrací den finálové fáze si to rozdaly týmy ENCE a Renegades, druhý jmenovaný dokázal vyhrát po mapách Mirage (16:5) a Nuke (16:12) 2-0 na zápasy. Další duo byl tým Vitality proti AVANGAR. Kluci ze světové dvojky - týmu Vitality nestačili a po třech mapách bylo rozhodnuto ve prospěch týmu AVANGAR. Vitality dokázali po první prohrané mapě na Mirage (9:16) odpovědět a druhou mapu - Inferno (16:11) vyhráli. Rozhodovalo se na třetí mapě a tam byl úspěšnější právě AVANGAR, který vyhrál Dust2 (16:10).

StarLadder Major v Berlíně zná svého vítěze

Druhou část playoffs začalo NaVi proti NRG. I přes obrovskou snahu S1mpla se NaVi bohužel nepodařilo NRG porazit. Prohráli 2-0 na mapách Dust2 (12:16) a Mirage (17:19).

K poslednímu čtvrtfinálovému zápasu nastoupil nejlepší tým světového žebříčku - tým Liquid. Kluci čelili obrovské výzvě, týmu Astralis. Astralis jsou momentálně čtvrtí. Tým měl opravdu dlouho pauzu od turnajů. A důvod? Příprava právě na tento obrovský turnaj. Astralis dokázali vyhrát Major dvakrát po sobě. Nyní chtěli zkompletovat hattrick a v cestě měli dost možná nejtěžšího soupeře. Nejdříve se hrálo na mapě Vertigo, Astralis ji dokázali vyhrát poměrně suverénně 16:8. Pak následovala mapa Overpass, tedy mapa, kterou si tým Liquid sám vybral a kterou nyní musel vyhrát. Jenže Astralis dokázali hlavně v závěru vyhrát velice důležitá kola, ve kterých neměli vždy komfortní nákup a zvítězili i na druhé mapě v poměru 16:13.

StarLadder Major v Berlíně zná svého vítěze

V prvním Semifinálovým duelu se tedy utkal tým Renegades vs AVANGAR. V druhém, tým NRG vs Astralis. Ve vyprodané Mercedes-Benz Aréně začalo první utkání. Tým AVANGAR vzal první mapu ve svůj prospěch, vyhrál na mapě Mirage 22:19. Následovala mapa druhá - Dust2. Tam si jednoznačně počínal lépe AVANGAR a vyhrál díky skóre 16:6 2:0 a jako první tým postoupil do Grandfinále. Ke druhému Semifinálovému zápasu nastoupil tým Astralis vs NRG. Astralis jako momentálně největší favorit se s ničím nijak extra nemazal a po mapách Train (16:10) a Overpass (16:9) lehce přešel do Grandfinále.

Grandfinále StarLadderu v Berlíně vypuklo 8. září v 18:00. Vyprodaná hala mohla sledovat možná "pouze jen" BO3. První mapu Inferno vyhráli Astralis po dominantní T straně 16:6. Druhou mapou bohužel očekávané finále skončilo. AVANGAR podlehl na Dust2 5:16 a tým Astralis se mohl radovat ze svého hattricku na Majoru. Jejich pilná a dlouhá příprava se vyplatila a vyplodila své ovoce. Klukům opravdu moc gratulujeme a doufáme, že na dalším turnaji se jim bude dařit jako v tomto.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama