Steam ukončí podporu starších operačních systémů
Zajímavosti Článek Steam ukončí podporu starších operačních systémů

Steam ukončí podporu starších operačních systémů

Lukáš Tuma

Lukáš Tuma

18. 6. 2018 14:26

Od 1. ledna příštího roku nevyužijete služby Steamu s Windows XP a Vistou.

Reklama

V květnu letošního roku jste na Steamu mohli zaznamenat průzkum, který zjišťoval, jaký operační systém mají Steam hráči nainstalovaný na svém počítači. Vzhledem k tomu, že pouhých 0,22 % dotazovaných uživatelů využívá 32bitovou verzi Windows XP a 0,08 % 64bitovou verzi Windows XP nebo Windows Vista, tahle novinka moc z vás asi neovlivní.

Steam ukončí podporu starších operačních systémů

Od prvního ledna příštího roku budou ukončeny veškeré služby Steamu pro uživatele, využívající právě tyto dva zmíněné operační systémy (Windows XP a Windows Vista). Pokud některý z nich na svém počítači stále máte a chcete hry skrze Steam i nadále hrát, doporučujeme váš počítač zavčas upgradovat na nový systém.

Důvod, proč k tomuto kroku Valve došlo, je prostý. Připravuje novou funkci, která na Steamu bude zahrnovat vestavěnou verzi webového prohlížeče Google Chrome. Ten ovšem na starších verzích systému Windows nefunguje, takže by to nebylo možné. Kromě toho je dalším důvodem také zabezpečení, které je možné uplatnit pouze v systému Windows 7 a novějším.

Steam navíc připravuje nový chat, který bude mnohem multimediálnější, než doposud. Jeho případná funkčnost by na starém operačním systému byla otázkou.

Steam ukončí podporu starších operačních systémů

Jedinou výjimkou, jak by vám Steam mohl fungovat i v příštím roce na starém systému je offline režim. Ani ten však není zárukou, proto s případným upgradem zbytečně neotálejte.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama