Streamer byl zabanován za použití slova "mýval" na Twitchi
Zajímavosti Fortnite Článek Streamer byl zabanován za použití slova "mýval" na Twitchi

Streamer byl zabanován za použití slova "mýval" na Twitchi

Zuzana Cinková

Zuzana Cinková

28. 5. 2018 13:28

Twitch komunita si teď není jista, co vlastně může a nemůže na streamu říkat.

Reklama

Populární streamer a člen Fortnite týmu FaZe jménem Tfue řekl slovo "coon" na streamu, což je zkratka slova "racoon", jenž se na Floridě běžně nazývá mýval. Označil tak jednoho hráče, který měl nejnovější Twitch Prime skin a jemu to připomnělo zrovna tuto psovitou šelmičku. Ale bohužel angličtina je kouzelný jazyk a slovo coon má i rasistický podtext. A tak dostal od Twitche na měsíc ban.

Streamer byl zabanován za použití slova "mýval" na Twitchi

Tfue natočil YouTube video, kde celou situaci vysvětluje a taky to, jak slovo nepoužil v tom smyslu, jak si Twitch myslí. Twitch, jak je jeho zvykem, se k tomu vůbec nevyjádřil, ale vzhledem k tomu, že začala vznikat pěkná kauzička, tak zkrátil trest pouze na týden.

Poslední dobou se množí stížnosti na Twitch a jejich neoprávněné bany, protože po nedávné změně podmínek to lítá jak na běžícím pásu a čím jste víc vidět, tím jste více a rychleji potrestáni. A streameři se bojí o svou živnost, protože podmínky Twitche nejsou dostatečně vysvětlené a lidé tam streamují roky, aniž by pravidlům pořádně rozumněli. 

A Twitch by měl vzít v úvahu, že nejsou jediná streamovací platforma a měl by trošku se svými klienty začít trošku lépe komunikovat, nebo jim prostě utečou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama