Streamer dohrál The Legend of Zelda padesátkrát v řadě
Zajímavosti Článek Streamer dohrál The Legend of Zelda padesátkrát v řadě

Streamer dohrál The Legend of Zelda padesátkrát v řadě

Adam Král

Adam Král

29. 1. 2023 13:32

Tvůrce s přezdívkou Player5 dohrál Zeldu padesátkrát za jeden den.

Reklama

Úkolem speedrunnerů je v nejkratším možném čase dohrát hru, a to nejčastěji po závěrečné titulky. Dostat se k cíli je mnohdy běh na dlouhou trať, a tak jsou lidé, kteří dokáží titul dohrát velmi rychle i za použití chyb, komunitou obdivováni. Speedrun je zkrátka náročnou činností, při které nesmí hráč udělat jedinou chybu, jinak je celý běh u konce a může se začít od znovu.

Streamer na Twitchi s přezdívkou Player5 se vrhl do této záležitosti při hraní The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Protože klasické speedruny jsou poměrně nudné, rozhodl se, že si to celé trochu okoření.

Při hraní titulu se vrhl do velmi obtížné výzvy. Po čtyřiadvacet hodin musel podávat naprosto perfektní výkon bez jediné významné chyby, protože to by znamenalo konec. Jeho cílem bylo dohrát zmíněnou Zeldu několikrát. Na sérii speedrunů tak měl celý den a začátek hry viděl padesátkrát. Nebylo to ale kvůli restartování běhu, nýbrž kvůli tomu, že za celou dobu se k závěrečným titulkům dostal padesátkrát a jak sám na Twitteru poznamenal, stálo ho to pořádnou spoustu nervů.

Nejrychlejší běh přitom trval pouhých 24 minut a 16 sekund, v průměru pak časomíra v rohu vysílání ukazovala 25:23. Tvůrce Player5 pak sám poznamenal, že dosáhnout toho času nebylo vždy nejjednodušší a okolo dvacáté hodiny podle svých slov dělal spousty drobných chyb, které pro něj nebyly zrovna nejpříjemnější. Je otázkou, jestli se tvůrce bude tomuto dílu věnovat i nadále, protože dohrát ho padesátkrát v řadě musí být velmi frustrující.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama