Streamer Ludwig pod tlakem zásahové jednotky v živém vysílání
Zajímavosti Článek Streamer Ludwig pod tlakem zásahové jednotky v živém vysílání

Streamer Ludwig pod tlakem zásahové jednotky v živém vysílání

Adam Král

Adam Král

30. 8. 2022 13:48

Na YouTube streamera Ludwiga byla zavolána zásahová jednotka. Jak si s tím poradil?

Reklama

Nejeden tvůrce na internetu může říct, že každý den zažívá různé situace. Kromě občas otravných a děsivých fanoušků to jsou i ostatní incidenty, které z povolání dělají  zajímavou věc. Mimo nejsou ani streameři na Twitchi, protože ani oni kolikrát nemají na růžích ustláno. Obrovský problém na platformě je tzv. swatting. Jde o aktivitu, při které jeden z „fanoušků" zjistí adresu streamera. Poté zavolá na policii třeba s tím, že dotyčný tvůrce je terorista nebo má bombu, a policie přijde prohledat celý dům. 

Většinou se tito vtipálci trefí do vysílání, a tak mohou vidět, že je jejich oblíbený tvůrce spoután zásahovou jednotkou živě. Přestože by se mohlo zdát, že podobné věci se dějí jen na Twitchi, nevyhnul se tomu ani jeden z největších streamerů na YouTube, Ludwig.

Zaswattovaný Ludwig

Streamer s přezdívkou Ludwig působí na internetu už dlouho. Když streamoval ještě na Twitchi, uspořádal subathon, aby za několik měsíců uzavřel exkluzivní dohodu s YouTube. Od té doby tak vysílá výhradně na této platformě a nestěžuje si. Hraje hry, reaguje na obsah jiných a také se účastní všemožných turnajů. Právě poslední jmenovanou aktivitu vykonával, když si pro něho přišla policie.

Během jednoho ze šachových turnajů se streamer zvedl, aby si došel pro pití, když potkal na chodbě ozbrojeného policistu. Krátce na to jich skupinka přišla i do jeho pokoje a vysílání bylo ukončeno.

V dalším vysílání situaci objasnil. Asi hodinu seděl v policejním autě a čekal, až policisté prohledají jeho dům místnost po místnosti. Zároveň zachoval obrovský klid, protože to není poprvé, co se mu taková situace stala. Je to prý standardní protokol a musí si tím projít. Osvětlil také, jaké to je.

Takhle to je. Nejdřív všechno berou velmi vážně. Osm velkých aut, dvě ještě větší a jedna helikoptéra kroužící okolo, jenom kvůli tomu, že si někdo vymyslel nějaký příběh,

Policie mu doporučila, aby změnil práci,  že se takovým situacím vyhne. Tomu se Ludwig jen zasmál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama