Streamer Ninja dostal za jednodenní promo Apex Legends přes 22 milionů
Zajímavosti Článek Streamer Ninja dostal za jednodenní promo Apex Legends přes 22 milionů

Streamer Ninja dostal za jednodenní promo Apex Legends přes 22 milionů

Vojtěch Sahula

Vojtěch Sahula

15. 3. 2019 11:16

V herním průmyslu se rozmáhá nový způsob propagace.

Reklama

Když v minulém měsíci EA představila světu svoji podobu battle royal žánru v utajované novince Apex Legends, okamžitě se strhla veškerá pozornost jejím směrem. Zásadní zásluhu na tom pak mají přední streameři Michael “Shroud” GrzesiekJack “CouRage” Dunlop a Tyler “Ninja” Blevins, které si EA pro propagaci své hry zaplatila. Podle anglické agentury Reuters si pak poslední zmiňovaný měl díky této propagaci přijít až na neuvěřitelných 22 milionů korun. 

Tyler “Ninja” Blevins se svými sociálními sítěmi rozhodně velmi pomohl Apex Legends v růstu. Přeci jen přes 13,6 milionů followerů na Twitch.tv, 13,2 sledujících na Instagramu a přes 4 milionů fanoušků na Twittru udělá své. A očividně si za to Ninja nechá dobře zaplatit, neboť anonymní zdroj prozradil, že se částka, kterou za 24 hodinovou propagaci měl Ninja obdržet, pohybovala v sedmiciferné hodnotě (uváděno v dolarech).

Zdá se tedy, že se dostáváme do doby, kdy se zaplacení propagace u Streamerů nebo Youtuberů stává běžnou rutinou. Zřídkakdy se však dostaneme ke konkrétním číslům, pokud je však tato informace pravdivá a Ninja dostal za denní propagaci v přepočtu přes 22 milionů korun, tak nám - obyčejným smrtelníkům - nad tím zůstavá rozum stát.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama